17522956_913479045459594_9151380858899148947_n

Știam de vreo cinci ani de evenimentul Iubim 2ROȚI organizat impecabil de clubul moto Free Riders, citisem despre și chiar eram direct interesați de implicarea lui în conștientizarea prezenței vehiculelor pe două roți în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete, dar niciodată nu avusesem norocul să fim în același loc la, ceea ce am putea denumi, unul dintre cele mai bine organizate proiecte din domeniu. Suntem mereu fericiți că acolo, printre acei minunați tineri care pun mereu suflet și transpirație ca totul să iasă perfect din punct de vedere organizatoric, este și rocker-ul nostru pe care îl iubim atât de mult. Zilele trecute ne-a întrebat pe noi, părinții lui, dacă vrem să participăm. Mai întrebi?, i-am răspuns, accesând imediat pagina de facebook. Într-adevăr, suntem mereu mândri de calitatea lui de membru al clubului printre atâția oameni minunați, prietenii lui de care ne vorbește tot timpul cu mare admirație, de pasiunea lor legată de „păr în vânt”, de atitudine, de muzică, de multele inițiative pro bono publico pe care le-au avut.

Evenimentul Iubim 2ROȚI își propune să educe participanții la trafic în spiritul respectului reciproc, al siguranței și, nu în ultimul rând, al responsabilității sociale. Din dragoste pentru libertatea responsabilă pe drumuri, ne dorim să promovăm deplasarea pe două roți și să schimbăm imaginea acestora, prin educarea tuturor participanților la trafic.
Cu toate acestea, din păcate, utilizatorii acestor vehicule nu au fost încă acceptați în totalitate de către ceilalți participanți la trafic. Sunt în continuare extrem de expuși accidentelor și priviți drept principalii responsabili pentru incidentele rutiere frecvente, majoritatea soldate cu urmări grave. Evenimentul urmărește o conștientizare și un semnal de alarmă dat către toți participanții la trafic asupra traficului urban care a ajuns la un nivel de aglomerare fără precedent, fapt pentru care soluția de deplasare pe cadrul motocicletei poate fi o variantă ce trebuie încurajată și promovată ca un mijloc de deplasare fiabil și sigur.

Conduși de pasiune, uniți de două roți este sloganul celor care, pe lângă seriozitatea mesajului care a dat întotdeauna sens organizării evenimentului, mai au ca obiectiv și găsirea măsurilor privind stabilirea, asigurarea și coordonarea mijloacelor de distracție a forței grupului în vederea desfășurării producției de voie bună cu maximum de eficiență prietenească. Vor fi, ca de fiecare dată, trei zile de distracție cu multă muzică bună, tradiționalele parade ale Motocicliștilor și Bicicliștilor, Drive Test, Cursuri de Pilotaj și de Prim Ajutor, Concursuri cu premii și multe alte surprize. Și, dacă tot se păstrează tradiția, Master of Ceremony va fi același inegalabil Cristian Hrubaru responsabil de cuvinte, extrageri de premii și întreținerea bunei dispoziții. Normal, trupe care și-au confirmat prezența ca Zob, Altar, Iris cu Cristi Minculescu și Krypton.

18191746_1601142849920242_1537554580_n

Promovarea utilizării vehiculelor pe două roți permite din punct de vedere al administrării urbane regândirea soluțiilor de fluidizare a traficului și a locurilor de parcare ce sunt insuficiente în acest moment. Realitatea este clară, avem nevoie să fim conștienți de prezența pe stradă a iubitorilor de două roți și totodată avem nevoie să ne respectăm reciproc în trafic. Faptul că problemele prezentate anterior pot fi gestionate și rezolvate prin colaborare a pus bazele acestui proiect.

Bineînțeles că toată aceasta sărbătoare a celor care iubesc motocicleta este rezultatul, sau mai bine zis, desăvârșirea îmbinării perfecte a entuziasmului cu responsabilitatea, a distracției cu implicarea socială, a modului unic de a trăi viața cu atitudinea conștientă. Cuvinte mari? Nici gând! Acești oameni există.

Nu ne mai rămâne decât să fim prezenți în perioada 26-28 Mai 2017 la Club Quantic (Șos. Grozăvești, nr. 84, fost Ecran Club) și să strigăm cu toții Iubim 2 ROȚI!