osho

Câți dintre noi nu ne-am dorit veșnicia supremă și câți dintre bărbați n-au băut acea băutură, elixirul nemuririi pe numele ei străvechi, cu proprietăți miraculoase pe care o căutau, în Evul Mediu, alchimiștii pentru a obține viață veșnică? Câți dintre noi ăștia prezenții nu am dat pe gât, sperând la eternitatea fericirii, zeci de pahare cu soluții având proprietăți terapeutice, reprezentând un amalgam de siropuri, uleiuri volatile și alcool? Mai ales alcool. Supremul elixir este femeia? Greu de spus!

Am citit de bărbați care beau din elixirul așa cu nesaț sperând, cum am zis mai sus, la curățarea sufletului și la imortalitatea lui. Să fie la ei acolo! Am auzit de masculi feroce care au fost doborâți la pământ de câteva pahare de femeie revărsate pe gât cu lăcomie, parcă li se termina porția pe pământ asa de avid tăbărâseră asupra ei, dar care, au fost otrăviți rămânând așa cum i-a prins moartea în momentul gâlgâirii. Cu gura căscată și ochii ficși în soare.

Mi-au ajuns la ureche fapte greu de crezut, în care barosani ai societății și-au făcut laboratoare clandestine de conceput soluții ingenioase de femeie cu țâțe mari și cur a la Jennifer, și unde elixirul era conceput să satisfacă pofte, necesități, dorințe. Se zice că, nu este zvon, un travestit a sabotat elixirul transformându-l în curățător de carduri și conturi bancare. De acest elixir am aflat multe lucruri interesante pe care chiar nu le știam sau pe care nu le băgasem de mult în seamă, asta doar citind fragmente din cartea lui Osho -Cartea despre femei, ceva în genul spiritual cum că femeia trebuie iubita și nu băută înțeleasă.

Cum următorul paragraf m-a determinat să nu mai cercetez femeia tot căutând să-i găsesc hibe și alte neînțelese de mine, m-am decis ca imediat după ce termin de povestit pe aici, să beau o gura de elixir adevărat din sticla aia de Stalinskaya ce tronează pe raftul de sus al terasei mele preferate. Nu de alta, dar Osho ăsta chiar m-a impresionat!

Așadar, femeia este un mister. Este mai bine să vă bucurați de el decât să încercați să-l înțelegeți. În ultimă instanță, cel care continuă să încerce să înțeleagă viața se dovedește a fi un prost, iar cel care se bucură de viață devine un înțelept și continuă astfel să se bucure de viață, implicit de femeie, căci devine din ce în ce mai conștient de misterul care îl înconjoară.