Picture_20170523_205322367Jur c-ați luat-o razna! Aveți cuvântul meu de falsă onoare referitor la modul vostru accentuat de a vă machia, omorâți-mă strangulat de exagerarea fardului pe care îl puteți savura privindu-vă în poze, luați-mă la palme printre creioane colorate, picturi rupestre, gene false, sprâncene diabolic desenate, printre alte sute de moduri de a vă boncăi. Cică machiaj profesional. Ne-am dat dracu! Pot să mă exprim liber?

Ați ajuns în așa de emancipate în arta zugrăvelii feței, încât ați depășit limita dintre a vă recunoște bărbatul din poze și nepăsarea lui privindu-vă cum arătați a la ultima gheișă autohtonă. Make-up profesional artistul ăla v-a luat mințile cu totul și vi le-a pus în gletul pe care vi-l dă cu bidineaua pe față, v-a făcut vrăji plus ceva incantații colorate pe care vi le-a atașat de obraji cu pămătuful, v-a anesteziat dorințele voastre de a fi frumoase, sunteți și simple, fără grijă,  profitând la maxim de modernismul care v-a cuprins.

Am văzut fotografia unei tipe pe rețeaua de socializare, tipă pe care nu am recunoscut-o în primă fază, atât de „aranjată profesional” era, ea semănând parcă cu o actriță celebră pe care nu o pot suferi nici în original, dară în copie. Era să trec peste, insignifiantă făptură cinematografică care nu-mi place bust, dar, oprindu-mă fix asupra ei cu a mea privire a la Superman, am cunoscut-o într-un final cu gura până la urechi hohotind. Știți ce mi-am zis? Poate nu interesează pe nimeni, dar eu tot scriu. O să-ți sperii prietenul, dragă!

Ce să zic mai multe? Poate că și machiajul ăsta profesional are avantajele lui pe la artiști, pe la zânele astea care apar zilnic pe televizor, pe la divele astea prefabricate din plastic care nu pot trăi fără o zugrăveală avansată bazată pe factor zece în diluție cu mult factor zece jumate. Nu știu, poate nu este așa, doar îmi dau cu părerea. Apropo, de simplitate ați auzit? De faptul că voi, frumoasele pământului așa curate cum v-ar sta bine oricum, puteți fi mai deosebite cu mult peste cele care își doresc ca machiajul dus la perfecțiune să le fie scopul în viață? Puteți mult mai mult. Sunt convins.