14713534_1321011177933119_531835846354673645_n

Noua vicepreședintă a Autorității Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), AMRA pe numele ei de scenă, proaspăt numită în funcție, a apărut la televizor, în lenjerie intimă, în timp ce prezenta vremea, la postul Giga Tv, deținut de fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ș. Pinalty.

Toată lumea se ia de ele. Le batjocorește știind c-au fost jucăușe pe la televizor pe post de vremea urâtă de afară, mulți râd de ele c-au fost și le-a plăcut viața cine știe pe ce cotlon de distracție, nenumărați le jignesc cu apropo la viața lor extra sportivă și la faptul că, nici gura nu le-a mirosit pe multă carte, nici gramatica nu le-a fost cruce de căpătâi. Ce aveți cu ele? E frumoase ca soarele răsare dimineața, e devreme acasă ca ultimul nor de pe cer pierdut în crepuscul, mama le este deputat, iar ta-su, ta-su bă, le este sprijin moral și la bine, dar și la greu. Mai ales.

Asta mică de respira greu pe la meteo, cu răcoreala chiloților la vedere, fulgerele prognozate iubitorilor de vreme rea, ploilor torențiale între picioare, vijeliilor întinse pe diverse câmpuri necuprinse, a ajuns subsecretar de stat peste toți funcționarii publici. Ca la meteo. Împinsă de un front atmosferic politic, așa cum se poartă în ultimul timp, bine purtată de un aer călduț cu sprijin al temperaturilor ridicate la care o să stea, tipa o să ne anunțe în continuare de vremea de afară, dar cu precădere pe cea din interiorul intereselor de partid.

– Șefa, ce avem azi la vreme? Ceva can-can meteorologic,  puțină bârfă despre vremea rea de  pe holuri, pe ce timp de furtună mai putem angaja și noi o rudă, cam ce avem azi în meniu cu privire la situația atmosferică prezentă și a desfășurării ei viitoare?, ar întreba în cor toate subalternele, ele privind cu invidie la influența curenților de aer ce se formau instantaneu la gura Șefei.

La nivel de zi, prognoza meteo pe timpul guvernării roșii va fi mereu împărțită pe intervale orare între rude și va conține următorii parametri meteorologici: o pictogramă cu trei trandafiri privind starea vremii, temperatura reală a societății ce stă să dea în clocot de la atâta nesimțire, scurtă descriere a condițiilor atmosferice bazate pe relații și cumetrii, probabilitatea de precipitații adverse, umiditatea aerului din Piața Victoriei, viteaza vântului, rafale de vânt, cât și direcția vântului de la ruși bătând.

Așadar, strict și la obiect pe termeni de vremea rea ce o să ne stea primprejur de acum încolo încă patru ani. Nu vă mai supărați pe fetele de la meteo. Trăsnetul la ele.