feminitate

Întorci capul stânga, blugi cu talia joasă, întorci capul dreapta, blugi cu talia înaltă, vrei să-ți rupi gâtul dipă o tipă mişto, blugi rupți numai în cur nu. De ăia căzuți de pe buci cu impresia lăsată a şalvari turceşti, nu mai zic nimic. Doar cu tăiere absolută a spiritului admirativ care a însoțit bărbatul de la Adam încoace. Moartea pasiunii.

Când speri a privi o piesă mai feminină pe straße, când te uiți curios după o femeie cu vino încoa’ la ea, tipa aia care sa te facă să-ți tresalte inima din piept a sexualitate, hop, îti apar în fața ochilor multele „bărbate” îmbrăcate la ultimul răcnet de pantaloni. Îți vine să la opreşti din mersul grăbit, întrebându-le. Unde este gingăşia voastră, unde?

Femeile şi-au pierdut feminitatea pe undeva prin universul comodității, ori furată cumva de grija de a avea la îndemână o pereche de blugi care să se asorteze la orice. Femeia cea modernă prinsă de grija de a-l schimba pe bărbat în multe domenii până de curând apanajul lui, e, acea femeie a înlocuit în timp delicatețea care o carcteriza cu o rapidă pereche de pantaloni buni la repezeală.

Nu mai vezi niciun picior a la ciorap fin care să bucure ochiul după iarna care îl vălurise de tot, nu mai îți sare în gura căscată nicio domnişoară plină de adolescență îmbrăcată tinereşte a la rochia vaporoasă specifică căldurilor sezoniere, ba chiar poți face lejer un clasament cu tipele veşnic îmbrăcate în blugi, dar cărora le-ar sta perfect în feminitatea uitată.

Acum fie vorba între noi şi tot gândindu-mă la vara ce a venit în sfârşit, întreb retoric. Dar aerisirea la blugi pe unde este?