canibal-620x360

Musculosul satului stătea călare pe dinozaurul mândru trei pectorali tari şi o unghie trasă mulți ani la sala de forțâ a tribului. În centrul satului arăta tuturor puterea.  Îşi salută feblețea care stătea pe terasa colibei la o carte cu tanti Nina, feblețea fiind un theropod din Cretacic bun cunoscător al halitului de intelectuali şi bun ronțăitor de democrație. Ieşise recondiționat la pensie după atâția ani de activitate printre neamuri.

Puternicul de care vă povestesc, fiară sălbatică a preistoriei, supunea suflete, dar mai ales trupuri. Voia să mănânce o inimă de pelicozaur de la cultură, haț, îl înfăşca de gât cu dinții lui ascuțiți, scuturându-l zdravăn. Voia o ciorbă gustoasă cu pulpâ de mozazaur de la justiție, haț, noaptea ca hoțul îi troznea ăluia o bâtă sănătoasă după greabăn a durere.

Îl întrerupse cineva din gânduri. Era Floricica Dansatoarea, tânăra reptilă venită din sălbăticie. Ce vrei, fă?,  o repezi răspicat. Privea cu semeție peste ale lui piei roşii, colo şeful peste cele cåteva culturi de ficat însămânțat astă iarnă din cetățenii ăia care au manifestat în piață, colo şeful peste abatorul neolitic unde se sacrifică la rând câte un neam de partid. Acum ar dori să tragă un chiolhan cu ai lui, nevastă-sa venind sfătoasă pe un ihtiozaur electric, amanta călare pe un pleziozaur patru ori patru, iar sutele de cumetrii poposind cu un phoenix cu şase motoare scuipând flăcări spre partid. Legat indurerat la proțap, prim ministrul îşi țipa mânia ca din gură de trirecatops. Nu demisionez, nu demisionez.

Căpetenia tribului se uită în depărtare prin cornul binocular, având grijă la mustața din frunze de cocotier tânăr care îi stătea semeață deasupra gurii. Îşi spuse pofticios în gând. Sunt canibal. Ah, ce le-aş mânca pu.a tuturor! Ah!