5-sfaturi-pentru-ca-gratarul-de-vara-asta-sa-fie-mai-sanatos_size1

Grătarul la români este acea tehnică primară evoluată în ani cu mintea pusă la contribuție de doritori în mirosul îmbietor al cărnii fripte. Cică, focul face toată splendoarea de grătar. Să fie lin dungat în rosu galben pe margini, să nu aibă tărie, ci doar să se joace domol cu toate alea pe care ar dori să le ardă, să aibă dansul din buric al unei femei, să nu te frigă la degete și nici să-ți ia jumate din părul de pe mâini în loc de condimente. Vax albina! Nu este adevarat.

Normal! Focul își are rolul lui în a modela carnea fragedă și micul zemos bine întoarse de un specialist în arta manevrării ustensilelor necesare, dar și metoda bine aprofundată de experiență face tot gustul lingerii pe degete. De când oamenii au descoperit focul și au rumenit prima bucată de carne, cu toate sunetele de animal emise la adulmecatul cărnii fripte, până la  grătarul din ziua de azi asociat în mod evident cu vara, natura și eliberarea românului de restricțiile orașului, grătarul nu lipsește din economia unei vieți de român.

Are și bogatul și săracul de un ieșit la iarbă verde. Că unii mai fac grătar în fața blocului pe trotuar cu naveta de bere aferentă și cu muzica dată la difuzoarele mașinii, că alții, dezbrăcați la busturile goale, îi mai afumă pe ceilalți locatari care-și bagă unghia în gât de poftă, este altă treabă și altă discuție legată strict de evoluția care nu s-a prins de respectivii nici neam de la maimuță încoace. Dar să revin.

Iubit în special de bărbați, care își arogă dreptul de a se juca cu focul, femeilor nici prin gând să le treacă așa ceva, grătarul reprezintă o provocare greu de refuzat. Așa că, mai zilele trecute, am fost mecanic de foc. Nu mă pricep și nici nu-mi place, dar cum grătarul de dar nu se caută la dinți, am îndrăznit să-mi ard mai toate nodurile de la degete rosu aprins, de mă usturau toate al naibii în draci, bașca făcându-mi o epilare a antebrațelor de mai toată frumusețea. Plus, plus, ca un premiu oferit de gazdă, o spectaculoasă și gustoasă supă de pui. Sunt la regim, dă-mă naibii!