sclavie-moderna

Odată ajunşi pe funcțiile mult dorite, să te vezi acolo pe sus în aerul rarefiat cu lumea la picioare personalizându-ți puterea, mulți parlamentari de provincie se transformă în sclavi. Credeți că este păcatul la ei uitând brusc de reprezentarea prin structurile decizionale ale statului privind catățenii care i-au votat? Sigur că da.

Credeți că senatorii si deputații din provincie ar fi lei paralei, ar muşca din proprietarul lor care îi va ține legați în lanțurile sistemului de partid, sau ar sări la gâtul acestuia spunându-i unde a greşit? Vax albina. De lingăi, de curve, de parşivi, e plină sclavia politică. Din păcate, sub amenințarea biciului, a ghilotinei, sub teroarea excluderii din partid, ei devin acele persoane lipsite de orice drepturi, fiind mereu aflate în proprietatea deplină a stăpânului alb, caucazian, cu mustață, nedus la şcoală, cu nevasta bomboană de fată, ăla pentru care vor munci fără crâcneală zeci de ani doar pe invizibile avantaje. O plimbare, o umbră liniştită, un conac, o vânătoare, o mică influență ici-colo, minuturi d-astea.

Sclavi sunt, sclavi vor muri. Pe plantația singurului interes al şefului, la cheremul lui mare arendaş de oameni, sclavii provinciali au devenit, pe măsura ofertelor primite, excelenți pupători de dosuri. Fară şira spinării fracturată la figurat în sute de interese locale, firimituri de bani aduse de la centru sub diferite forme cu bătaie lungă, bine ochite interesele, prin câteva postări bine țintite pe rețeaua de socializare, având câteva vizite de curtoazie la activ cu eternele promisiuni în fața presei, să dea bine la fraierii votului, parlamentarii de la țară vor fi mereu vigilenți la ordinele venite de sus, cu predilecție spre binele partidului şi al stăpânului unic însuşi.

Iar dacă mai marele va avea probleme stomacale, căzându-i greu fazanul stropit bine cu vin de Porto, ăla de Teleorman stându-i în gât acum, neuronale, în pat poate punându-i-se un junghi intercostal tocmai când ar fi vrut să-şi penetreze amanta tânără, ee, chiar şi atunci parlamentarii îi vor fi alături cu tot aportul lor de sclavi moderni.

Ce zici Kunta Kinte? Esti invidios pe ei? Dar tu, Isaura?