Picture_20170720_224707158

Mă numesc Marian, vârstă veche copilărind cu Burebista, făcând liceul cu Menumorut, facultatea cu Mihai Viteazu la ff, doctoratul cu prietenul Ponta pe scările de la Palatul Victoria. Căsătorit acum sute de ani cu aleasa inimii mele pe care o iubesc şi acum, mascul feroce ies foarte rar de sub pat, având chip de înger pe când avea pojar, săracul, pur ca sfântul ăla cu nume de substanță toxică.

Sunt un bun dansator amorezat de mişcările lui Vandam din filmul fraților gemeni buni bătăuşi, sunt corect băutor de spirtoase în limita bunului simț al cărărilor pe care am umblat pe vremuri la greu, am permis auto luat corect şi o maşină franțuzească din 2007. Admiratoarele să se abțină de la comentarii. Ştiu să citesc, dar n-am mai citit o carte de când aveam 23 de ani, ştiu să joc bine fotbal, acum gloabă tristă mai stau si-n poartă, ştiu să dau cu aspiratorul, să duc gunoiul, să tac când femeia vorbeşte. Dar mai ales, atuul meu fiind lăsat ca vedetă la sfârşit, am trup de cerb sălbatic după o masă generoasă de fân în vârf de munte.

Cum să vă spun? Cum să mă descriu mai departe? De fățău nu am ce zice, deoarece anii mi-au remodelat frumusețea transformând-o în veşnic terminator al optimismului meu încă debordant, de inteligența mea n-am ce să descriu, fiindcă n-a fost niciodată prezentă pe la mine prin portofoliu, nici atât de şarmul meu pe care mi l-a furat ultimul James Bond. Aşa că, am să vă spun câteva cuvinte despre trupul meu perfect.

Totul a pornit de la doctorul de familie care mi-a spus de nenumărate ori după ce m-a dat jos de pe cântar. Băiete, la înălțimea ta de 1.73 m ți se potriveşte perfect greutatea de 83 kg. Este ideal pentru timpurile în care trăim, dar îți mai trebuie 2 kg pentru a arăta ca un adevărat sportiv în retragere, mi-a zis în timp ce eu tocmai zaream un zâmbet ciudat pe chipul lui atotcunoscător de trupuri.

Prin urmare, n-am trecut neapărat pe regim de îngrăşare cum s-ar crede, ci pe trăit viața aşa cum îi stă bine unui tip sănătos. Haleală din plin fără grăsimi exagerate, cu porc şi fără regretele de pe urmă că l-am mâncat, cu salate când este cazul şi nici prea multe că face tenul urât, cu bere pentru hidratarea de vară, cu de toate tipurile de desert mai alex înghețată. N-am luat 2 kg cum mi-a recomandat doctorul, ci 4 kg aşa cum am considerat eu. Fără regrete. Bine, bine, mi s-au mărit puțin pectoralii a grăsime şi burta parcă a făcut un arc de cerc pe sub tricou, dar cine este perfect la jumătate de veac? Acum stau ca un cerb bătrân împănat de nişte paste carbonara stropite de un şpriț de vară rece, rumegând lenevos viața. Autoportret de vară.