sforait

Mă îngrășasem destul de mult încât să bag niște sforăituri în noapte cu apelativul de sculați-vă somnoroșilor adresat vecinilor de primprejur. Bă, nu glumesc! Ba chiar uneori mă bucura atunci când soția îmi spunea dimineața de noaptea ce tocmai trecuse, noapte în care dădusem ditamai spectacolul artistic pe toate tonalitățile grohăitoare posibile. Totuși problema nu era la aceștia, ci la a mea consoarta care-mi strica de fiecare dată somnul împungându-mă să mă întorc de pe spate, când pe o parte, când pe cealaltă.

Bolboroseam cuvinte nedeslușite în orele zorilor ce-mi lăsa pleoapele să cadă, numai eu știind cam ce aș avea de spus la adresa ei. Cuvinte civilizate, v-ați dat seama! Cum sforăitul naște monștri urâți de băgat sperieții în întuneric, cum horcăitul ridică cearceaful de pe pat și varul de pe pereți nelăsându-i să-și ducă viața liniștită cum le-a fost hărăzită, cum eu mă gândesc întotdeauna la iubirea vieții mele, fiind un băiat salon, i-am cumpărat soției dopuri de urechi.

Din acelea moi din burete care să nu zgârâie timpanul, viu colorate pentru un somn ușor liniștit pe aripile viselor frumoase, dar mai ales inovatoare în a nu lăsa zgomotul să intre. Cel puțin așa credeam în momentul achiziționării lor. Apoi, o dată cu trecerea nopților, eu făcând din ce în ce mai mare nesimțirea pe burtă, dragul meu sforăit se amplifică și pe părțile laterale ale dormitului meu, încât nici performantele dopuri cumpărate nu mai făceau față în fața asediului dat de mine în creierul nopții. Eee, atunci ce credeți c-am făcut?

Am cumpărat renumitul spray căruia îi face atâta lume reclamă, dar care nu m-a atras nici negru sub unghie? Mi-am tras pe nas picături de extract de ulei de mentă, extract de roiniță, extract de salvie, acid hialuronic și vitamina E, sau am apelat la vrăjitoarea Margareta care știe să ia sforăitul cacu mâna și să-l facă nevăzut? Nu, nimic din toate astea, credeți-mă! Ci doar mi-am tras o dietă ultimul răcnet de originală, viața mai ponderată scrisă pe eticheta în termen de valabilitate fără, cu de toate incluse, sport și apă din belșug. De atunci, ce credeți? Dorm ca un bebeluș, și eu, și nevastă-mea. Norocoasa!