national_id-e1442922472764

Zilele astea mi-a lovit privirea tot felul de reacții cu referire strictă la buletinul electronic, nenumărate opinii care mai de care mai atotcunoscatoare cu privire la acel cip care va conține datele posesorului, de la nume prenume, sex, grupa sanguină, codul numeric personal şi numărul de neuroni admis.

Am zis să fiu serios pe acest subiect, dar văd că nu reuşesc. Să mi se ierte ieşirea in decor! Mda, o să şterg treaba cu neuronii.

Cum spuneam. Noul buletin electronic a născut discuții contradictorii între cei pro modernism societatea trebuie dezvoltată şi ceilalți care văd în cardul cu cip multiple acțiuni de spionaj din partea autorităților. Şi nu numai. Cum de cei care vor accepta senini noul buletin nu am ce dezvolta serios, să-mi dau demn cu părerea despre opiniile celor contra. Cu respectul cuvenit, normal.

Lejer am parcurs părerile abținându-mă să nu râd, să nu plâng, să nu mă dau cu capul de pereți, iar să nu plâng, să regret că n-am plecat din țară acum ani, abținându-ma cu greu să fiu serios aşa cum am promis. Cum unul îl invoca pe agentul 666 cu a lui armată de necredincioşi care îl vor spiona în dracii ăia mari în tot ce face, cine vrea să te spioneze pe tine, amărâtule?, cum o alta servea ca argument apariția din interiorul plasticului a negurilor care o va speria în noapte, eşti speriată deja de prostie!, cum un altul era convins de coborârea stihiilor pe pământ întru definitiva moarte chinuită a lui, eşti chinuit de tihna minții!, am decis brusc să dau ‘cardurile’ pe față. Ce atâta diplomație!?

1.Buletinul electronic vă va trimite la muncă, bă, şi vă va lua şi ajutorul social pe vecie.

2.Buletinul cu cip vă va trezi dimineața devreme din somnolența creierului, cu cip, cip, cip-cirip.

3.Buletinul electronic va impozita biserica şi-i va aduce pe popi la stadiul de pâmânteni absoluți.

4.Buletinul cu cip vă va scoate din cap toate prostiile ce vă inspiră să vă mâniați cu semnul crucii de câte ori societatea vrea să se modernizeze.

5. Buletinul electronic ne va apropia de statutul de țară civilizată.

De asta să va fie frică, speriaților! Na, am zis să fiu diplomat, dar, din păcate, am luat-o pe calea greşită. Doamne ajută!