Picture_20170728_200229295

Eu nu mă pricep la tot ce ține de echipamentele electrice, de la firele alea care sunt în tabloul cu 220v cu sperietura de rigoare, până la nemernica aia de priză care îmi scoate mereu peri albi când o schimb. Îmi este frică de curent mai ceva ca de înălțimea care mi se face hău in fața ochilor de câte ori urc pe o creastă de munte golaşă.

Sunt bâtă în orice categorie care necesită finețe în manevrarea mâinilor ce pot fi folosite pe activitate amănunțită, sunt de cascadorii râsului dacă mi se solicită ajutorul pe partea mecanică a unei maşinării cât de simplă ar fi. Aşa că, nu mă bag. Ar râde lumea de mine la cât de neîndemânatic sunt, ba mai mult, m-ar da prietenii ca exemplu de aşa nu.

N-am fost as nici la şcoală, petrecându-mi mai mult timp prin anturajul anilor tineri pe care nu i-am putut separa prea bine în distracție şi învățat. Asta a fost. Trecând anii, am acumulat mai mult, m-am documentat în draci, am citit. Mult am citit. Am vrut.

Aşa şi cu ăştia care, inspirați fiind de un articol sau o poză care le gâdilă orgoliul a cunoaştere, îşi dau imediat cu părerea pe subiect, sau nu, într-un mod care ar face să râdă şi curcile din curtea mătuşii mele de la țară. Bă, nu stai bine cu gramatica la mansardă, ai chiulit în draci de la orele de română neavând la suflet moaca profesoarei, urâtă ființa pământului, eşti conştient de faptul că o carte citită este un chin pe care nu-l poți suporta? Stai in banca ta şi priveşte doar! Dă like! Râzi sau fii furios, plângi sau vomită prin intermediul emoticoanelor alea pe care ți le-a oferit cu simpatie rețeaua de socializare, dar nu comenta. Abține-te dacă te mai duce mintea pe final! Ori vei fi pe lângă subiect cam la metri distanță, ori vei greşi atât de grav pe gramatică, încât direct pe site-urile alea de desene animate vei ajunge. Nu eşti cu nimic mai interesant dacă comentezi scriind fără a înțelege nimeni nimic. Te vei face de căcat în fața celorlalți care vor râde cu mâna de burtă văzându-ți opinia răvăşită de greşeli scrisă.

Pune mâna de citeşte o carte! Apoi comentează! Face bine la ficați. La ficații cunoştințelor tale care s-au săturat de prostiile pe care le debitezi întruna. Ke fakeți băh, intelktoalilor?