vecini

Azi dimineață m-am trezit buimac tot cu amețeala după mine la baie. M-am spălat pe ochi. Am tras un zgomotos nu vreau să detaliez prea mult sperietura vecinului Victor care se scremea tare, tare, am făcut un duş belea de aerisitor împreună cu vecina de la unu care îşi dădea drumul la şampon pe cap, ca apoi să-mi fac o cafea dură cu mult lapte în acompaniamentul vecinei de la unu, tot ea, care fredona Mare Albastră precum o soprană în chinurile facerii.

Limitroful Victor stă în apartament oglindă cu al meu, de aceea sunt convins că dimineața are cam acelaşi traseu ca mine. Bine, bine, tuşeste foarte mult, probabil din cauza fumatului, prin urmare are mici întârzieri la sosirea în bucătarie. Victoreee, mai lasă tutunul ăla! Hai, Dinamo!, îl beştelesc a încurajare. Suntem amândoi dinamovişti. Urlăm amândoi când joacă echipa noastră de suflet. Bem amândoi, suferim amândoi, ne bucurăm amândoi. Azi de dimineață a stat cam mult la baie. Probabil a fost deranjat.

Vecinul, soțul vecinei de la unu care tocmai ce fredonase Mare Albastră, țipă deoadată din dormitor cu puterea unui urs brun bine dormit. Angiiiiii, unde îmi sunt şosetele negre? Chiloții mi i-ai băgat la spălaaaaat? Eu, băiat de treabă, un zăhărel la cafea, un lăptic pentru atenuarea tăriei, pâş, pâş pentru a nu-mi deranja soția care se trezeşte pentru serviciu cu o juma de oră mai târziu, încremenesc cu ibricul turcesc in mână. Ce o urma? Ori o partidă de sex cum nu am mai auzit de mult timp, ori o bălăcăreală ca la uşa cortului  cum mai toți o avem prin bloc. Dar, spre surprinderea mea, linişte totală, semn că vecinii mei se grăbesc spre serviciu.

Acum stau relaxat în pat cu geamul întredeschis ascultând cum o altă vecină dă cu aspiratorul, o alta bagă la spălat duduind tavanul, semn că maşina nu este centrată cum trebuie, o alta țipă la copii cu urletul soției lui Tarzan.

E bine. Mai târziu vecinii vor sforăi, vor visa, vor avea nevoi în miez de noapte. Inclusiv eu. Şi eu sunt un vecin.