Picture_20170801_230210737

Chiar acum când scriu sunt în concediu. Un circuit de o lună în jurul universului în care trăim. Ieri am ajuns pe Lună cu un avion particular pe care l-am închiriat de la Cap Canaveral cu 1000 de dolari ora. Am atins steagul Americii înfipt de Armstrong acolo, am depus un buchet de flori la mormântul cățeluşei Laica, am inhalat nişte praf stelar la terasa Calea Lactee, ca numai după câteva ore să ajung cu picioarele pe pământ.

Am luat cina în Insulele Cayman cu două negrese pe-un picior şi alți doi negri pe celălalt picior. Să moară familia tradițională de necaz! O să pun în curând poze cu toți cinci bând şampanie în jacuzzi-ul din fața hotelului. Acum stau la soare şi scriu. Ştiu că la voi este deja intuneric. Triste zilele voastre, ale mele azurii ca oceanul.

Mâine o să am la scară un elicopter care o să mă ducă o tură pe Himalaya. Lejereanu. Soția unui şerpaş o să mă aştepte îmbrăcată sumar în desuuri subțiri confecționate din blană de elan brun, cu o bere caldă la temperatura cortului băută, şi cu sex în urcare pe corzile furate de la armata pakistaneză. Noroc cu aparatul de fotografiat pe care îl am la mine! Altfel nu mă credeați.

Săptămâna viitoare am treizeci de leghe pe mări şi oceane, înşirate una după altul la branhiile mici de la plămâni, plimbări sub clar de luna cu tipa din Titanic, beții crunte cu James Bond, şi el în concediu ca şi mine, poker la gura şemineului cu un trabuc tutun de calitate între dinți. Fotografii cu mine sărind în pielea goală de la trambulina piscinei, as sun posible.

În a doua săptâmână de vacanță o să fiu în deşertul Sahara. Mi-am rezervat un apartament complet condiționat cu aer, rezervat pe duna.com., un site specializat pe meseriaşi care ştiu să-şi promoveze profesionist concediul pe rețelele de socializare. Numai cămile printre valeții hotelului subteran. Lapte de cămilă la micul dejun, cocoaşă de cămilă bine gătită la prânz, cadâne înalte precum cămilele pe înserat. Călăreală. O să am poze cu ele în toate pozițiile.

Închei aici partea întâi a jurnalului de concediu, nu inainte de a vă ura multă putere de muncă! Ne auzim!