Picture_20170803_224920410

Ieri am început a treia săptămână de concediu printr-o săritură cu paraşuta de pe Saturn. Mai întăi am dat o tură cu bicicleta pe inelele planetei, ăştia au primar, nu ca a noastră, apoi am mâncat o salată din rocă dură pe a şasea planetă de la soare, savurând, imediat după, un crevete spațial cu sos din praf de stele. Am o grămadă de filmări pe care o să le postez pe peretele rețelei de socializare.

Astăzi am făcut scufundări. În timp ce coboram la liber spre Groapa Marianelor, fără oxigen, a se ține cont, m-am împrietenit cu trei balene ucigaşe care mă însoțeau zâmbind. Ce dentist or avea?, nu m-am putut abține să nu mă întreb. Am ajuns lejer pe fundul Gropii, ba chiar aş fi putut să-mi mai țin respirația multe mile marine în adâncime. Aici am făcut picnic. Caracatiță la grătar doar două tentacule mi-a oferit gratuit namila apelor sărate, calamar marinat în cerneală albastră direct pe cărbunii încinşi, iar ca desert, doi ochi de amibe sălbatice. M-am tras în poză cu balene albastre.

În weekend mă duc în clubul nou inaugurat la Polul Sud, reni cu care să beau Finlandia cu gheață, urşi albi care să ma provoace la un bowling de calitate pe pista infinit albă, vulpi polare care să-mi danseze în poală, dar şi adorabilii pinguini reprofilați în dj-ei. Trei prieteni care au dat-o pe ştiință acum ceva ani, persecutați acum de boala zăpezilor permanente, şi-au tras studio foto pentru a surprinde cadre spectaculoase cu veşnica iarnă. Si cu mine, bineînțeles.

Ultima săptămână, dei bai dei, o să  stau pe sezlong cu soarele alături uitând de lume, de tot, de toate. Trei cubaneze închiriate cu săptămâna or să ne facă curent cu frunze de cocos uriaş. Două haitiene goale ne vor aduce banane coapte între sânii lor imenşi. Patru românce plecate la muncă în Antilele Olandeze, dar cumpărate de mine de pe piața de profil, or să ne gătească mâncare românească ca la mama acasă. O să fie o săptămână de vis cum rar mi-aş putea imagina, dar care, din păcate, îmi va incheia atât de iubitul concediu.

Voi? Tot cu munca, tot cu munca?