barbatii-sunt-porci-dar-imi-place-soriciul.jpg

De ce este bărbații porci? De ce se întreba cu voce tare o colegă, mai să mă ia și pe mine în vizor cu dracii ei! Ce-ai fată?, era sa zic, ca imediat s-o iau repede la sănătoasa din calea ei. Acum, să-mi fie cu iertare băgatul în treburi, dar am mirosit eu ceva pe la mustață, de aici și întrebarea mea retorică. De ce estebărbații porci?

De ce se gândesc ei la sex prima oară când cunosc o femeie, de ce vor să o agațe indiferent că sunt pe stradă, la telefon sau pe facebook, unde le este decența și bunul simț, eleganța? Unde? De ce gândesc ca și cum deja ar fi în pat cu ea, pe masă sau în mașină? Ce doresc în fapt, instinct animalic sau dragoste trupească? Elena Cârstea m-ar împinge la lei dacă ar fi lângă mine, la cei de la Zoo, dar eu, de fapt, îi critic pe bărbați, să nu se înțeleagă greșit. Mai ales că, ăștia însurații se exclud din start. Ei sunt mireasma dimineților liniștite, pâinea lui Dumnezeu, vinul popii, crema pe care și-o dau femeile pe coate și mai ales pe călcâie. Cine și de ce să-mi supere colega?

Într-adevăr, bărbaților le stă în fire să atace, vor pe cel mai înalt pisc al munților, al planetelor, să vadă totul de sus, să scruteze și să măsoare, să admire tot ce este frumos, firav, dornic de pasiune și dezmăț. Ei sunt revoltător de simpli, primitivi chiar, ei vor una și bună, fructul interzis. Da, chiar sunt dezamăgit de acești masculi impertinenți și iresponsabili, de aici și părerea mea că le-ar trebui mai multă rușinică în comportament, să fie mai sfioși și mai pudici cu doamnele, mai paterni, să se gândească în primul rând la sentimente, la corason, la dragoste, la iubire. Sunt total indignat!

De la postarea asta cu porcii de bărbați mi se trage, mi se trage întrebarea. Așadar, să încerc să o fac printr-o descriere plastică cu striații, am s-o trosnesc din cei doi neuroni pe care îi avem noi, bărbații, o s-o pârlesc cu ideile sub o ploaie de scrieri metaforice și am să mă desfăt în a face huța-huța cu tastele calculatorului. Deci, de ce estebărbații porci? Și de ce fug femeile de ei? Bărbatul porc știe de unde să apuce, ce să demonstreze, cum să facă, ce să aducă. El știe cum să ia, cum să detalieze, ce să argumenteze, unde să tăvălească.

Niciodată n-ai sa vezi un bărbat de gen care să se chinuie să aducă luna în spate de pe cer, care știe pe de rost povesti nemuritoare spuse în crepusculul zilei, care iubește florile de câmp oferite de la prima întâlnire, sau ăla care știe poezii de dragoste recitate în genunchi sub balconul ei. Presupun că, pe ăsta îl găsise colega, din păcate, pa bărbatul porc care o păcălise cu indicativul Don Juan mare bogătaș, Mercedesul de oraș, bani în conturile grase și cu haine valoroase. De ce este bărbații porci?