descc483rcare-2

Greșelile de machiaj  care te fac pe tine, femeie, să pari mai în vârstă, dorința de a nu-ți arăta anii făcând ravagii în subconștientul tău dornic de veșnicie, nu sunt nici anticearcănele prezente cu exces în fondul de ten, nici machiajul ochilor strident cât să sperii bărbații pe stradă, și nici rujatul buzelor cât să pari ca maimuța de la zoo care stă numai cu spatele la vizitatori.  Cum eu am fost ucenicul celei mai tari make-up artiste, pe numele ei de scenă Pat MCGrath, m-am gândit să dau câteva sfaturi cu bunăvoința-mi caracteristică în a învăța femeia să fie doar Ea. Pentru a preveni efectul de îmbătrânire trebuie respectate mai multe reguli expuse de mine aici, atotștiutorul de serviciu:

  1. Grijile trebuie să fie în textură fluidă, cât mai puține dacă este posibil, iar puterea de acoperire să fie diferită în funcție de necesitate. Dozarea este foarte importantă. Prin urmare, mare grijă la ce este extra atras de organism, știindu-se că tot ce se încarcă, adaugă ani în plus. După calculele mele, grijile trebuie să fie în două nuanțe maxim, asta doar pentru a se balansa unele cu altele și a nu da posibilitatea anilor mulți să se arate.
  2. Supărările, dacă există, trebuie să fie exact în aceeași nuanță cu tenul, atât ca intensitate (închis, semi deschis) cât și ca pigment (bej, roz bombon). Dacă este prea deschis sau prea închis se formează demarcații între vârsta reală și cea pe care ar dori-o femeia s-o declare. Supărările se aplică câte puține, pentru a putea fi duse, doar pe rădăcini cu ajutorul unei pensule tăiate drept c-așa-i corect. Acest truc vă ajută să obțineți o mască de protecție în lupta cu viața.
  3. Pentru necazuri se aleg nuanțe de fard cu ton de ocean albastru sau piersică coaptă pe alocuri, asta numai dacă aveți tenul foarte deschis sau străveziu. Dacă folosiți nuanțe terne de maro mat, atunci trăsăturile se înăspresc și n-ar da bine lumii din jur. Ea nu trebuie să cunoască tot ce vă apasă, de aceea, ca o continuitate a lecției de viață pe care o ofer ca make-up profesionist, vă sfătuiesc ca necazurile să aibă forma adaptată la trăsăturile fiecăreia indiferent de trend, aici luând în calcul și miza enormă oferită de ani.
  4. Pentru ca neajunsurile să nu fie fixate prea bine atunci când sunt concepute de destin, neapărat trebuie folosită o pudră pulbere aproape invizibilă ca răspuns dur și direct contra acestora. Dacă folosiți alte nuanțe de indiferență și de a nu lupta cu neajunsurile, acestea vor păta tenul și îl vor încărca într-atât de mult, încât o să apăreți în viața de zi cu zi mai bătrână ca mamaia. Pardon, ca bunica mea de la New York. Pentru retușul de peste zi al machiajului de privit viața frumoasă, recurgeți la pudra compactă, tot invizibilă, dar extrem de utilă.
  5. Neplăcerile sunt din categoria machiajelor mai ușoare, de vară cum ar spune un important afacerist autohton, așa că, aici nu prea aș avea prea multe de oferit. Fiecare cum vrea să se machieze la liber fără o inovație radicală în înfrumusețarea convenționalelor neplăceri, ci doar cum doritoarele pot să-și ascundă de gura lumii, ridurile, rictusurile și tot ce ține de zbârciturile oferite de vârstă.

Cam astea fiind zise și luând în considerare moda lui 2017 care oferă femeilor numai minimalism, cum tehnicile de make-up sunt în plină dezvoltare, mai tot timpul inventându-se ceva nou conform cerințelor de zi cu noapte ale frumosului, cum viața bate orice machiaj profesionist oferit de băiatu’ aici de față, nu vă rămâne decât să vă descurcați singure. Baftă!