20170819_114627

Dalboka nu este în România, dar nici în Bora Bora. Esti aici, aproape, cât să faci, bucureştene, 3.31 h (după google maps) pe A2 până la malul mării bulgăreşti, cu trecere pe la vamă pe la Durankulak. Apoi? Bagă gps-ul până acolo! Noi, din Călăraşi fiind, am trecut Dunărea cu ferry, ca să stăm apoi una oră în vamă la Ostrov-Silistra. Fiind la graniță UE, se verifică cu atenție  paşapoarte şi taloane. De aici şi întârzierea. E mişto un ocol pe la Călăraşi, jur, ținând cont că pe A2 ai mai fost către marea noastră. Doar trebuie să dai cam 35 lei pe ferry. Aici lincul    http://www.bactrecereferibot.ro/

 

Odată scăpați, fiind vecini mai de-ai casei cu bulgarii, românii pleacă ca din puşcă cu viteze amețitoare cu treburi turistice. Pe barba lor. Poliția simpatizează românii. Noi am mers lejer, de vară, cu direcție către Dalboka, la ferma de midii. Era prima dată când plecam către masa de prânz într-o cherhana bulgărească de la mama ei. Mai mâncasem pe terase bulgăreşti, dar niciodată la botul calului plin de scoici.

 

Am ajuns la Dalboka cam pe la 11 cu soarele puternic bâtându-ne inteligența, dar şi cu o foame puternică apăsându-ne la pofte. Mare atenție! Dacă vrei să fii sigur de prânz sau cină, fă bine şi dă un telefon pentru a-ți rezerva masă! Fiindcă de la 12 în sus numai cu noroc mai prinzi una. Am şi numărul, dar îl dau doar pentru un ‘vot’. 😃😃

 

Terasa fiind chiar pe malul mării, jos, la nivelul ei, va fi necesar să cobori foarte abrupt cu maşina. Cine nu se bazează, să n-o facă! Sunt parcări şi sus. Noi am avut o masă lungă, ca de nuntă, foarte bine poziționată, aproape de pescăruşii nesătui de resturi, aproape de lumina soarelui generoasă cu albastrul mării, aproape de viață.

 

Meniul în română. Prima dată şi prima dată ce credeți că mi-am comandat, fiindu-mi sete. O bere, clar! Rece, dar fără alcool! De-a casei. Becks. Apoi au început să curgă felurile cu mâncare, doar eram 10 burți nesătule, mai toate bazate pe midii, dar şi pe calamar, peşte sau creveți. Midia este de bază aici, prin urmare, ne-am convins după ce am devorat la rând totul, felurile de mâncare care au avut ca ingredient midia au fost cele mai bune. Un minus? Totul este prăjit. Doar mâncărurile cu midii nu sunt. Trageți concluzia!

 

Am lins tot împreună cu prietenul meu drag, George. Cine nu mai putea să termine porția, ne-o pasa nouă. Cine nu se descurca cu deschiderea scoicilor, plictisindu-se de muncă, striga la noi. Cine voia ajutor pentru ştergerea farfuriei de sos, hop, apela la noi. Sfat. Schimbați în leva. Puteți plăti şi în lei, dar vă iau cursul pe care îl vor ei în limitele bunului simț.

Era ora 13.30 când am plecat, în jur deja nemaiavând posibilitatea să arunci un ac. Mişto la Dalboka! Aproape, peisaj de vis, plaja de la Balcic minunată.