Pentru Viena am făcut rezervare la Aparthotel- Smart Apart Living din zona Favoriten, Waldagasse 19, 10 Favoriten 1100 Viena,  zic ăştia c-ar fi cartier nou pe aici.  3 nopți cazare = 216 euro. Într-adevăr, toate clădirile erau foarte îngrijite, dar nu am reținut dacă doar erau reabilitate sau noi. Nu are prea mare importanță, clar! De menționat aici sunt două aspecte relevante unui concediu plăcut. Chiar dacă proprietarul îți dă pe mail lincul unei parcări subterane din apropiere la care se plăteşte ziua de parcare, nu îl luați în seamă!  Are manevra lui. Pe străzile din jurul blocului în care se află apartamentul (e garsonieră toată ziua) e liber la parcare, lucru foarte rar pentru Viena. Doar trebuie să pândeşti pe unul care pleacă, ceea ce poate dura timp. Noi am avut noroc. După vreo 10 minute de aşteptare, i-am luat urma unui arab care tocmai pleca. Al doilea aspect important este apropierea stației de metrou Reumanplatz, cam la 5 minute de mers pe jos, stație aflată pe linia U1, aş zice că, pentru un turist ar fi cea mai importantă rută a metroului vienez. Pe linia asta, de aici din Reumnplatz, se ajunge cam în 10 minute la Operă şi catedrala Ştefan, apoi mai sus către Prater după vreo 15-20 minute.

Proprietarul îmi dăduse toate detaliile unui check-in sigur şi la obiect. Era prima dată când îl foloseam. Aşadar. Pentru a intra în holul blocului, un antreu, am introdus cardul băncii cu care am făcut rezervarea pe sait, am băgat pinul lui, ca imediat uşa să se deschidă automat. Uşa? Extrem de grea, extrem de modernă! În fața automatului de check in/check out, mi-am revenit din uimire. Am urmat paşii pe care proprietarul mi i-a trimis pe mail, introducând numărul rezervării, plătind taxa de oraş şi prețul sejurului cu acelaşi personal card, după care, din fanta automatului să iasă cardul de acces. Am ‘scanat’ cardul primit de uşa care dădea spre scări, am luat liftul etajul 3, am ‘scanat’ cu cardul de acces uşa apartamentului 9 şi am făcut cunoştință cu garsoniera în care aveam să stăm 3 nopți.

Apartamentul extrem de modern, cu aer condiționat perfect încorporat în atmosfera lui, cu balcon către curtea interioară, fumătorii ştiu de ce, cu bucătarie cu de toate, frigider mare şi ustensile, cu wc separat de duş şi chiuvetă ca să nu te ‘afumi’ prea mult. Într-un cuvânt? Nota 10. La cât aveam să stăm în el, era prea mult, zic! Patul moale pe care unii il consideră factor principal al concediului lor, pereții albi puțin murdari la nivelul bagajelor târâte tot de turişti, linişte deplină noaptea în bloc.

La plecare, check out-ul l-am făcut simplu, introducând cartela de acces într-o cutie din holul blocului. Concret, modern, chiar fără să cunoaştem proprietarul stabilamentului. Cu încredere către Aparthotel Smart Living Viena! Concediu plăcut!