Picture_20170904_222746436

În afara manualului unic mai comunist decât al lui Ceauşescu, noul partid roş va tipări un compendiu care să reunească toate materiile de la A la Z. La 300 de pagini împărțite în 12 materii de clasa a 5a, i-a dat tipografului 25 de pagini pe manual obişnuit. Bună treabă!

Ce şi-a zis tipul cu ideea luminată de glia strămoşească, de aurul spicelor de grâu, de secera şi ciocanul imprimate pe singurul neuron bolnav?  Dacă luăm noi fiecare materie în parte, de unde să extragem principalele fragmente, n-ar ieşi un compendiu care să acopere toată capacitatea necesară a unui profesor de a eficientiza metodele teoretice de predare? Ba mai mult. Aceştia vor avea posibilitatea să fie mai incisivi în a termina curicula atât de stufoasă de până acum, să transforme benefic orele de curs într-o alternativă modern-socialistă de învățat, să aducă, prin această nouă idee, propăşirea învățământului pe înalte culmi de acumulări rapide de cunoştințe.

Acest compendiu a fost imediat aprobat de o echipă de specialişti în domeniu, unul cu licența in transporturi, altul cu facultatea făcută la fr, altul cu doctorat în ştiințele naturii, altul, fost şofer printr-un minister, cu nenumărate cursuri despre motorul în patru timpi. Ce comisie!

Mai jos, frunzăriri din celebrul compendiu, încurcat ca vai de el de tipograful ăla beat. Şi de partidul ăsta care nu ştie de capul lui. Vai mama profesorilor!

O flotare adăugată unei ecuații de gradul doi cu formula apei la pătrat, aia băută de Mihai Viteazul cu plămânul înfăşurat de pleură pe Vârful Negoiu cu altitudinea de 2535 metri, deci, acelei flotări i s-a tăiat capul de către turci.

O genuflexiune care a fost trasă în țeapă de Vlad Țepeş tocmai când acesta conjuga verbul a mânca un copan de urs biensur, deci, această genuflexiune care, cu o ultimă suflare, a spus teorema lui Pitagora, a fost eroina neamului românesc. Doamne ajută a ajuns din punctul a în cel b pe traseul montan dintre Valea Doftanei şi pi er pătratul cu îngăduința cheii sol.

Luați de predați, profesori!