61752627

Ai cunoscut-o pe nebună pe frumoasă în cadrul unei reuniuni care avea ca temă salvarea planetei cu metode rudimentare, leacuri băbești, datul în bobi. Ai ajuns mahmur fiind după o noapte de beție, după ce o prietenă de pe facebook ți-a scris că acolo este de râsul curcilor, răgetul măgarilor, zâmbetul maimuțelor. Voiai să te distrezi. Nici dracu nu știa atunci c-ai să te îndrăgostești de tipa acea simpatică brunețică, cu vocea cristalină, cu ochii demențiali de frumoși.

Ai stat de vorbă cu ea chiar lângă bufetul plin ochi cu haleală verde, mere crude, semințe zeci, crackerşi deshidratați, cu hummus din năut germinat și salate de thabouleh gustoase. Erai hămesit de foame. Te uitai ca nebunul în stânga și-n dreapta după o bucată de carne. Prăjită, friptă, rumenită, chiar și crudă să fi fost. Voiai să te răcorești cu un suc acidulat să-ți sfârâie urmele de alcool pe limba ta încinsă, dar totul te îmbia cu suc de morcov, țelină și alte rădăcinoase zemoase. Ai fi vrut să vomiți, să înjuri porcos și să pleci, dar chipul ei angelic te-a făcut să te răzgândești.

Ai invitat-o la cină într-o seară senină de vară, dorindu-ți să-i aduci luna de pe cer. Ai fi făcut efortul ăsta pentru ea. A zis nu, mulțumesc, arătându-ți imediat grăsimea de pe burtă. Nu consum așa ceva, mai ales seara, a fost motivul invocat de ea. Tu te-ai mirat văzându-i oasele ieșindu-i generoase pe deasupra blugilor ce abia stăteau drepți pe fusele ei sensibile. Ați stat de vorbă despre încălzirea globală și extratereștri, ați adus discuția despre cancerele care se pot vindeca singure dacă sunt lăsate în pace,  ați comentat minute în șir despre  vaccinuri și diversele consecințe negative ale acestora transmise la urmași, ați pasionat vorbe dulci până când v-ați așezat pe o bancă liniștită sub clar de cer albastru. Ai sărutat-o lung. Ai vrut s-o pipăi. N-ai avut ce. Stilul ei de viață își făcuse efectul în ani. Te-ai înțepat în clavicula ei ascuțită. Ai vrut să țipi de durere.

Prietenia voastră dura în săptămâni scurse una după alta, minunate clipe oferite de viață, dar tu așteptai acel moment unic plin de iubire. Să faceți sex. Te-a invitat mieroasă într-o seară la ea, spunându-ți la ureche că o să gătească ceva special pentru tine. Ai sunat la ușă cu emoție. Aveai buchetul de trandafiri ținut la spate. Imediat ce l-a văzut, a sărit în sus de bucurie. Ce-mi plac ăștia roșii! Iese o salată gustoasă din ei, nici nu-ți imaginezi!, ți-a zis plină de extaz.

În casă mirosea foarte deosebit, nu a pulpa aia de porc făcută la cuptor așa cum îți închipuiai, ci a iarbă verde. Gătise o delicatesă pe bază de seitan (gluten de grâu) la felul principal, îmbinată cu ceva fenomenal stil tempeh (un produs din boabe de soia fermentate) la felul doi, ca la desert să te lase cu gura căscată de foame de uimire. Un tort de guacamole. Belea! ți-ai zis în gând.

Ați dansat unul în bratele celuilalt pierduți în dragoste nebună, ați alunecat pe patul moale ce vă aștepta trupurile dezgolite, v-ați pierdut gândurile dincolo de lume, până când, chiar în acel moment când totul era ireal, ea să se oprească din acțiune și să te întrebe sec. Auzi, tu ți-ai făcut vaccinurile când erai mic? Eu nu vreau să am copii cu unul normal! Atunci, tu, desfigurat de efort, ți-ai luat lucrurile într-o mână, ai ieșit pe scara blocului smulgându-ți părul din cap, și ai luat-o la fugă razna prin oraș. Totul luase sfârșit.