Picture_20170925_204519933

O mai ştiți pe baba aia cu Mirul la sticluță, aia care i l-a dat lui Şova pe la urechi Doamne ajută fugi puşcărie de aici, pe la tâmple ferească Dimnezeu de gratii de oțel, pe creştet, ptiu, ptiu, zăngănele de metal la mâini? O mai ştiți pe nebuna aia care, în secolul 21 cu modernism înainte, în clădirea celor care ar trebui să ne susțină viitorul prin legi palpabile, îl mângâia pe păr pe nedoveditul hoț cu purificarea întruchipată? Ee, Mirul nu şi-a făcut efectul, din fericire! Şova şi-a luat pârnaie 3 ani bătuți pe muchie.

Acum serios, stau şi mă întreb în poziția Gânditorului de la Hamangia când avea pojar. Oare Mirul ăla din acea sticluță o fi fost expirat? Sau vreun procuror ateu i-a schimbat data de expirare, imprimându-i o valabilitate spre păcăleala hoțului deputat? Oare Mirul a luat legătura pe ceat cu vreun deținut căruia îi place fața de gingaş a lui Şova?

Sau Mirul, cuminte în trecut la casa lui, manevrat în diferite chipuri de oameni cu frica excesivă a Celui de sus, devreme adunat de pe străzi, respectuos cu babele de genul celei din povestea mea, cine dracu a votat-o pe sclerozată!, a luat-o pe ‘golăneală’? A scăpat de la balamuc fugind în lumea largă, el nemaiavând acel leac pe care toți l-au lăudat sute de ani în incultură? Sau la hoți nu-si mai face efectul?

Am auzit eu ceva adunate de pe străzi. Dar greu mi-a venit să cred, jur! Lumea vorbeste, dar nu iese fum fără foc. Cică Mirul a fost văzut în anturajul unei găşti de fete care l-au cam adus pe calea cea bună a societății. Ştiințele exacte, educația, cercetarea, ee, astea toate l-au adus pe Mir la adevărata lui valoare, mai insignifiantă cum se credea de obicei în atât de falsa lume a sefeului.

Aşa că, în lipsa Mirului ajutător, Şova va avea săpunul la duş ca partener de puşcărie. Aleluia!