pitipoanca_99682000

Ați înnebunit cu toate? Scuzați generalizarea! Ați înnebunit 75 la sută? Parcă mai merge aşa, nu? Ați luat-o razna astea mai bătrânioare trecute de ani şi degeaba, aş zice eu lăsând la o parte bunul simț şi diplomația ce trebuiau să mă caracterizeze. Vă fotografiați chipul artistic acum suta de ani, vă trageți în poză figura angelică de seamă cu dinozaurul Dino, spargeți oglinda de pe hol cu albumul foto ce vă aduce aminte de tinerețe. Nimic rău în asta, eu stând mai fereală ca nu cumva să arunce vreuna mai nervoasă cu o cratiță mai gălăgioasă către mine. Toate femeile au dreptul la o poză corectă, aferentă, corespunzătoare.

Existând mereu conjuncția dar atunci când este vorba de femei şi capriciile lor, imposibil să n-o folosesc şi eu cu toată nesimțirea din dotare. Care mă înjură pe acolo? Fetelor, dragelor, babelor, simpaticelor, trecutelor, frumoaselor, noi ce v-am făcut să ne chinuiți atât de mult cu boticul ăla ridat acoperit cu ruj în exces pe care ni-l arătați? Jur că n-am zice nici pâs dacă ne-ați zâmbi frumos jucăuş din cadru, cu râsul vostru splendoare în iarbă indiferent de vârstă, cu gropițele voastre în obrajii indiferenți la ani.

Fetele tinere au dreptul de la soare, de la mare, de la inocență, de la vacanță, de la nebunaticul tinereții răzvrătit prin sângele ce trece rapid prin vene, au dreptul să-şi arate boticul în orice poziție artistică pe care vor s-o cuprindă. Par caraghioase şi ele ieşindu-le în evidență doar buzele alea ce seamănă a cur de maimuță supărată pe grădina zoologică în care s-a născut, însă sunt de iertat. N-au destulă minte. De la soare, de la mare, de la inocență, de la vacanță, de la nebunaticul tinereții răzvrătit prin sângele ce trece rapid prin vene.

Dar vouă nu vi se poate ierta nimic. Jur! Este ca şi cum, pe noi, ăştia care am ajuns la o vârstă la care ne râd şi curcile, nu numai femeile frumoase ca voi, ne-ați vedea pe stradă cu pantaloni d-ăia care seamănă cu că…tul la cur. Nu vi s-ar face greață? Jurați pe roşu!

Ia! Zâmbet in poze, râs cu gura până la urechi în fotografii, să vi se vadă viața pe chip! Boticul? Dă-l în gura mă-sii!