d636a40b7acbc1b417f2355ce5b1c52d

Aş vrea să v-o descriu pe Paraschiva, ultima mea gagică care m-a părăsit într-o seară rece de Octombrie. Cearta a început brusc dintr-o banală prostie. Ea a vrut să aprindă candela în bucătărie. Eu am vrut să aprind o lumânare artizanală pentru a lua cina împreună. Ne-am enervat. Ea a țipat de a fost auzită de toți credincioşii din bloc, eu am urlat ca pe stadion. Ea ar fi vrut să tină post. Eu aş fi înfulecat un porc jumate la foamea pe care o aveam.  Ea ar fi dorit să doarmă. Eu m-aş fi băgat la un sex.

A ieşit pe uşa valvârtej după ce şi-a luat valiza cu hainele şi racla în care-şi ținea bijuteriile alea vechi lăsate moştenire din generație în generație. Îmi povestise de nenumărate ori istoria familiei ei bogată atât material, cât şi spiritual. Într-o seară, când ne tăvăleam prin pat a dragoste intensă, mi-a spus într-o clipă de sinceritate că este urmaşa ultimului popă al Constantinopolului. A fost prins în fapt când lua o donație de la enoriaşi pe sub sutană, fiind alungat în pribegie. Am dus cu greu sexul la capăt, ştiind că am de-a face cu o aristocrată a bisericii.

Am uitat să vă spun. Nu gătea niciodată, dar mereu aveam frigiderul plin. Oale de sarmale, cratițe cu tocăniță, ciorbă de peşte la cazan, eugenii, mere, colaci. Nu ştiu cum, ce vrăji mai făcea gagica mea, dar am stat liniştit în privința asta. Probabil avea o sursă divină.

De curățenie nu vă mai povestesc. Era lună mereu. Aspiratorul circula singur prin casă, pămătuful umbla într-una pe pereți, maşina de spălat avea în plus funcția de adunat rufele murdare de prin casă. Când mă trezeam dimineața pentru a merge la job, aveam cafeaua aburindă pe masă, pantofii făcuți cu cremă, sandvişul gata ambalat. Ea dormea totuşi. La început m-am întrebat cum face, apoi m-am învățat să nu văd şmecheria.

Spre surprinderea mea, am văzut-o aseară la televizor înconjurată de mii de admiratori. Se înghesuiau să o vadă, se băteau să ajungă la ea, se bucurau să o atingă. Ajunsese vedetă. M-am apropiat de ecranul televizorului strigând cu dor.

Ce mult te-am iubit, Paraschivo!