geanta-femei-2

M-a pus nefericirea ca astăzi să caut o pastilă de răceală în geanta consoartei, exact cu acordul ei fără a vă repezi imediat în reproşuri. Vă pregăteați să-mi săriți la jugulară, este? Ce caută bărbatul în geanta femeii, era să ziceți? Aproape să nu mai aveți pe cine certa, deoarece, într-o clipă de neatenție, era să cad cu cracii în sus în prăpastia ce se căscase la deschiderea fermoarului. Daaa, ditamai animalul de geantă! De afară nu arăta a încăpătoare, dar din gura peşterii era precum în hău care se căsca extrem de primejdios ochilor mei.

Unde ții pastilele?, am întrebat cu gândul pe punct ochit, ciordit şi fugit, ca nu cumva să mă facă prizonier uriaşul maldăr de obiecte de dinăuntru. Doar la prima mână de zărire, ce observasem.

Eeee, vezi şi tu acolo într-un buzunar d-ăla lateral!, a fost răspunsul grăbit care mi-a anihilat orice speranță în a nu risca absolut nimic.

Nu aveam alternative, prin urmare am purces prima dată la spionaj tip militar cu înfiltrarea privirii în profunzimea genții, ca imediat să trimit două degete din seals pentru sustragerea în linişte a ceea ce îmi trebuia pentru frigul ciudat care mă cuprinsese. Da de unde! Cum degetele mi-au fost ucise într-o ambuscadă între oglinda cea mică şi parfum, cum în apărare erau crema de zi în grad de general, vreo cinci creioane gărzi de corp şi o pilă enormă ca sârmă ghimpată, m-am retras strategic cu o înjurătură porcoasă oftată în gând.

Mi-am luat răbdarea ca artilerie grea în dotare, tăbărând pe inamic cu speranța învingătorului. Şi dă-i şi luptă corp la corp cu baioneta scoasă, one more, one more, şi dă-i atac în valuri pe flancuri, cu ajutor fără milă din partea ambelor mâini, ca într-un final, plin de sânge, să găsesc pastila mult dorită. Învinsesem. N-aveam steag să-l flutur a victorie, ci doar bucuria de a fi bărbat. Să cari pe umăr în fiecare zi asemenea ‘rucsac’, îți trebuie pregătire militară, nu glumă!

D-aia zic cu adresă către bărbați. Să nu vă pună dracul să vă aventurați în geanta femeii! O să fie război!