canva-photo-editor (5)

Toți simțim invidie. Mai ales femeia. Pe când la noi, bărbații, sentimentul apare când suntem prea supărați pe viață sau când suntem băuți, invidia la femei este prezentă tot timpul. Nu este ca un gând spontan așa apărut din neant. Totul este premeditat. Apare atunci când, involuntar sau nu, ele se raportează la propria persoană constatând că altele au ceva ce lor le lipsește. De aici, cu voia lor, apare depresia. Ați văzut vreodată o femeie depresivă pe stradă? Vă spun eu. Dezordonată în mișcări, pașii pierduți pe trotuar, privirea fixă în față, fața căzută a dezamăgire. Și multă oboseală.

Dar cum ajung femeile să fie depresive, și de ce nimeni nu ia măsuri pentru ca aceste ființe drăgălașe să fie toate egale în dorințe și-n bogăție? De ce nu se înființează un organism internațional pentru egalitatea femeilor între femei? Aici s-a greșit prima dată, credeți-mă! Femeile au vrut egalitate în drepturi cu bărbații, când ele nu-și au rezolvat această problemă internă care le macină de ani și ani. Egalitatea între femei.

Figurativ scriind. Cum poți lăsa o femeie căzută la pământ din punct de vedere estetic să nu aibă și ea un parfum de calitate când altele au cu zecile, să nu dețină și ea o geantă elegantă când altele au toate culorile disponibile pe piață, să nu aibă măcar un colier strălucitor când majoritatea au casete întregi? Cum? Este inuman din punctul meu de vedere! Cum este posibil ca o femeie să dețină ditamai amantul cu poziție, moș căzute-i co….le pân’ la pământ, bogat cu nenumărate proprietăți, deținător a nenumărate conturi în bănci, iar altele să se chinuie doar cu bărbat-su, un amărât de doi lei care muncește pe un salariu mizerabil?

De ce unele au, iar altele nu? De ce unele au posibilitatea să-și etaleze ținutele elegante la serviciu, băgând în boală portari și șefi laolaltă, iar altele nu? De ce unele femei își pot pune, la saloane de fițe, gene false lungi cât o zi de post, unghii tehnice lipite cu adeziv profesional, păr peruci extensii, ochi colorați migdalați scoși din cutii made în China, buze gură de canal, țâțe umflate cu pompa de mașină, iar altele nu. Este corect?

Eu aș proceda în felul următor, Mai ales că, mă și văd, într-o viață viitoare, administrator de cete întregi de femei, pâlcuri, pâlcuri. Să la ordonez viața într-o singură comunitate, să le emit proceduri de viață simplă, să le coordonez eficace pentru mulțumirea tuturor. Pe cartelă se vor da toate obiectele de frumusețe, printr-un program de calculator se vor organiza toate activitățile de menținere a tinereții, aici incluzând ședințe de ameliorare a invidiei și lecții practice de finisare a egoismului. Toate femeile vor fi egale întru consolarea actualelor dezavantajate de soartă. Vive la fraternité internaționale! Vive l’egalite!