savarin

Fiindcă mai toată lumea bună se ia neinvitată de organul masculin, stând mai tot timpul în gură cu el, ba și fredonându-l în cap, ohooo!, ba culcat, mai mult sculat, mulți arhitecți măsurându-l cu diferite unelte care mai de care mai sofisticate, riglă, labă, iar o labă, metru de croitor, de tâmplar, în inchi, ba chiar în yarzi pentru ăia nesătui, m-am gândit, ca un măgar ce sunt, să definesc gustul feminin. Nici prin gând nu-mi treceau așa de multe prostii, curat murdar coană Cicciolino, dacă nu auzeam astăzi de dimineață trei tineri care discutau foarte aprins de plăcerile avute cu lingua de unul dintre ei. Ia zi, mă! Ce gust avea?, îl întrebă un altul râzând în hohote mai să-mi sperie somnul ce încă moțăia pe mine. Ce tineri și ce vocabular aveau! Vai de mine! Păăăăi, pe vremea mea, până apucai să oferi o limbă gustoasă, te luau toate transpirațiile a convingere cu luna de pe cer și alte d-astea stelare.

Imediat mintea mea a luat-o razna în a emite pe neuroni o linie de clasament de trei gusturi impecabile reieșite din trei farfurii diferite, nu din proprie experiență cum ar crede unii, ci doar din auzite de le bărbați versați artiști în dulce, citite din reviste de gen, dar și de la emisiunile astea de bucătăreală, cuking șouri, cofetăreală, mai mult miștocăreală.

  1. Cum capacitatea de a înțelege sau de a aprecia frumosul se lasă uneori numai în baza informațiilor trimise de limbă la creier, primul gust care mi-a venit din aducerea aminte a unui articol pe bază de gătit este acela al înghețatei de ciocolată. Hmmm! Te lingeai și pe degete, ha, ha, de gustul imperial lăsat ție, îndrăznețule, de aroma dragostei imprimată cremos în puținele lipide oferite, sau de bucuria de a fi acolo printre valori nutritive ridicate. Splendoare în dulcele lăsat buzelor, splendoare! Daaaar, mare atenție la o lingere accentuată! Conține multe proteine.
  2. Cum capacitatea de a înțelege sau de a aprecia percepția produsă mi-a fost întotdeauna la îndemână, auzind diverse povești din gură în gură în care mai mulți se contraziceau pe diferite gusturi avute de-a lungul anilor, am ajuns la părerea că următorul preparat, ca dorință în a oferi limbii plăcerea supremă, este vata de zahăr ars. Mmmm! Deja erai acolo cu gura căscată, doritorule, s-o faci cocoloș și să te înfrupți nesătul din deosebita creație în trei culori, s-o tragi apoi în fir drept pe cerul gurii oferindu-ți ție desfătarea unică a iubirii. Senzație în zahărul lăsat buzelor tale, senzație! Daaaar, mare atenție la o lingere accentuată! Conține multe calorii.
  3. Cum capacitatea de a înțelege cu simț estetic orice zvon, mi-am amintit de televiziunea cea bună în a-mi fi oferit în trecut informații corecte despre următorul produs culinar. Îmi aduc aminte că, din diferite vizionări, am ajuns la concluzia următoarei preferințe personale în domeniul gastronomic. Savarina. Vaaai! Să bagi botul la savarină? Servită fără furculiță direct cu gura mozolindu-ți ție, nesătulule, toate cele multe papile gustative și glande salivare la un loc, acolo unde plăcerea nebună emanată de frișcă în amestec demențial cu blatul însiropat pot aduce dorințe de a vrea iar și iar. Măreție în zahărul buzelor tale, măreție! Daaaar, mare atenție la o lingere accentuată! Conține multe grăsimi saturate.

I-am lăsat pe băieți cu a lor poveste interesantă, doar autobuzul în care a trebuit să mă urc în drumul către serviciu răpindu-mi interesul de a-i asculta. Dar am auzit așaaa, cu o ultimă pâlnie de ureche aruncată înspre ei: și zi, a dat ochii peste cap? Gastronomie, bucătărie, cofetărie, frate!