tk3s-colorise2174-c

Auzi!, este cea mai cunoscută punere în practică a chemării. Nu cuțu, cuțu, nu târâş băiatul la mămica, nu soldat repede la apel, nici măcar acel arhicunoscut, băiete, ia ieşi tu la lecție repede spre pas alergător.  Auzi! se poate striga oricând în timpul liber al bărbatului, apelativul devenind în timp acea sperietoare care poate mişca din fotoliu orice mascul pur sânge indiferent de greutate. Majoritatea bărbaților au ajuns să vorbească singuri pe strada speriați fiind de acel Auzi! care poate fi prezent oriunde şi în orice loc. De unde o fi apărut în vocabularul româncelor, nimeni nu ştie! Doar o legendă şoptită pe la colțuri povesteşte de caznele la care era supus bărbatul care înşela în România veche. Toate femeile, zi şi noapte, îi strigau pe diverse tonalități, luni în şir, Auzi! la ureche. Probabil aşa a fost dresat!

După 8 ore de muncă frântă în care amărâtul a luptat pentru bunăstarea familiei, venind acasă cu gândul la odihna binemeritată ce îl va aştepta lenevoasă în fața televizorului, acest Auzi! va fi întotdeauna căzut ca bâta-n balta lipsei de respect. Prezent! Ce doreşti?, se va auzi glasul baritonal molcom plin de supunere. Aşa începe orice chin de seară, cu primul Auzi! percutat punct ochit-punct lovit, ca apoi să urmeze altele ca un calvar continuu al dorințelor neterminate ale femeii.

Bărbatul se va conforma indiferent de situație fără prea multă gargară care să afecteze liniştea familiei, el va răspunde pozitiv oricărei chemări venită din orice zonă a casei, nici un pâs care să conducă ireversibil la ceartă. Femeia merită totul. Bărbatul va zice doar uneori un ‘dar’ umil imediat liniştit la colțul de ruşine de un deget arătător şi un şşş puțin nervos al femeii.

Auzi! Du şi tu gunoiul ăla! Vezi că este la uşă! Nu l-ai văzut când ai venit de la serviciu? Auzi!, iar curge bateria aia la baie. Ți-am zis de atâtea ori să o strângi. Auzi! Dai şi țu cu aspiratorul? N-am mai dat, ehe, tocmai de alatăieri. Nu vezi cât praf este? Auzi! La ce film de acțiune te uiți? La Moarte grea 1? Nu vrei să ne uităm amândoi la Diva? Şi câte şi mai câte Auzi-uri! luate cu n-uri multiplicate la infinit.

Bărbații o luau razna până acum. Erau de mult umplute spitatele Obregia cu indivizii ăştia care încă rezistă eroic pe baricadele relațiilor, se duceau de ani pe câmpiile Bărăganului urlând ca disperații printre ciulini, fugeau cu zecile de mii migrând în lumea arabă unde ar fi apreciați precum regii. Două aspecte i-a ținut aici printre atâtea Auzi-uri.  Berea şi fotbalul. Dacă nu erau ele!