20171117_222829-1

Aş putea începe pe clişeu cu mulțumiri LIONS Club Călăraşi pentru concertul minunat de astă seară. Dar nu o fac. Exclam doar atât. Mamma mia! Bellissima! La Călăraşi s-au cântat canțonete napolitane perfect puse pe note de tenorul Lucian Corchiş acompaniat de un artist al pianului în persoana lui Leonard Mocanu. Amândoi tineri profesionişti ce au transformat sunetul în emoție, fermecatele note în plăcerea de a cânta, fascinația scenei în aplauzele spectatorilor. Bravo! Bravo!, s-a ovaționat la Călăraşi.

N-am fost curios, până astă seară, în a mă documenta despre canțonetele napolitate, cum au apărut ca gen muzical, cine le-a creat, cântat prima oară şi în ce context. Am făcut-o impresionat fiind de sentimentul unic pe care mi l-au oferit pe cei doi artişti. Canțoneta napolitană produsă de un tenor care, pe lângă vocea-i minunată, a imprimat muzical un teatralism fermecător, este magnifică. Am ascultat fixat de emoție, O sole mio, Torna a Surriento, Santa Lucia, Parla piu pianno (melodia din Naşul), şi alte câteva canțonete ce mi-au hrănit sufletul cu linişte.

Un minunat buchet de canţonete napolitane, într-o abordare all’italiana, inspirată şi originală, aceasta  a fost oferta LIONS Club din Călăraşi pentru seara de 17 Noiembrie 2017. Evenimentul cultural ‘Diabets Blue’ a fost de fapt un semnal de alarmă cu privire la importanța prevenției şi controlului diabetului zaharat, fiind prelungirea de final a Zilei Mondiale a Diabetului care a fost marcată la Călăraşi în 11 Noiembrie 2017 printr-o acțiune de testare gratuită a glicemiei şi hemoglobinei glicate.

Dar cine sunt cei din LIONS Club? Liberty, Intelligence, Our Nations Safety. Sunt oamenii de lângă mine, de lângă tine, de lângă noi, o echipă de voluntari inimoşi care, prin deviza lor ‘we serve’ demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că servesc interesele generale ale colectivităţii, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând totodată la viaţa socială şi morală cu argumentul principiilor civice. Acum pot să spun, da? Mulțumesc pentru seara asta, oameni frumoşi!