8025281_1-1

Ce este femeia?

O pictură superbă muncită în ani de un artist care a reuşit, prin răbdare şi curaj, să surprindă femeia în cele mai importante momente ale creației sale? Iubită, soție, mamă, bunică. Acest tablou o arată astăzi schimbată ca accent, din casnica cu cerc limitat de preocupări şi păstrătoare de tradiții, în acea persoană cu un larg spectru de interese colorate. Tabloul modern al zilelor noastre.

Tabloul chipului ei a fost fragil întotdeuna, i-au curs în ani lacrimi de ulei pe pânză, i s-au amestecat culorile în durere si suferință, i s-au legat pânzele de păianjen în căutarea unui partener de viață. Femeia în tablou a fost privită mereu din acele unghiuri care au arătat-o urâtă gospodină, întunecată ființă cu treburile casei aproape, aşteptându-şi cu umilință bărbatul de la război.

Femeia a fost încercată a fi surprinsă în schițe conturate în graba de a o defini, în a o descrie prin câteva caracteristice necunoscute în detaliu, trist desen al destinului. Ea este mai mult de atât. Chipul femeii a fost descris, de-a lungul istoriei, în caricaturi pentru a o face de râs pe piața de profil a vieții. A fost numită vrăjitoare, cea care face farmece, bufnița comunităților de-a întinsul pământului. Doar s-a încercat să i se contureze în grabă nişte linii trasate care să o diferențieze de bărbat.

S-a descoperit adevărul, în sfârşit! Pictura superbă care arată femeia aşa cum apare în ciclul vieții, chip frumos asociat cu dragostea şi familia, cu eternitatatea iubirii, cu fericirea.

Iubiți femeia! Este tabloul vostru.