scrisoare-stilou-penita_3b44d381c4_3c4df1b831

Ne-am pierdut pașii, ăsta-i adevarul. I-am dat pierduți la mica publicitate. Sperăm totuşi la un binevoitor, din afara luptei continue cu noi înşine, care să ni-i aducă înapoi. Aici este război, oameni buni! Conștientizează cineva depărtarea paşilor tăcuți prin ceața indiferenței față de aproapele nostru? Este cineva?

Ne-am dat la vânzare coloana vertebrală, pe bani mulți.  Nu mai ținem cont de nimic când provocăm suferință unui seamăn al nostru, ne-am amanetat sufletele devenind valoric nimicuri sub ultima ștachetă a moralității deja pierdute, dar mai ales, ne drogăm cu sentimentul că noi le știm pe toate. Periculos. Ne-am pierdut pașii. Îi auziți cum se depărtează în întunericul ignoranței noastre?

Sau ne-au fost furați de interese? Poate noaptea în somn, când ne visăm atotștiutori a toate și a tot ce ne înconjoară ghidați subversiv de știri false cu interese ascunse nouă, manipulatoare de conștiințe ușoare ce se doresc avide de scandal, poate în noaptea neagră, atunci, vin bande de pierduți care ne fură pașii lăsându-ne singuri să ne luptam în vâltoarea vieții. Și atunci, ne simțim umiliți căutând să-i umilim și pe alții, neînțelegând că pașii ne-au fost furați meritat de acei cineva cărora le-am fost fideli în dorința noastră de eternă ostilitate și vrăjmășie continuă.

Știți că, în mediul on line, se dă răutate gratuită la colț de megabit? Știți că informația se aruncă pe pagini doar cu interes în a aduce pizma printre oameni? Pașii noștri, nu m-am gândit până acum, poate au plecat de bunăvoie și nesiliți de nimeni, sătui fiind de certurile gratuite dintre români sau de pasiunile trecute peste limita bunului respect în disputa pentru un subiect anume? Am uitat să mai fim oameni, am uitat să mai fim români cu ai noștri români.

Sau pașii ni i-am donat răului însuși atunci când ne bucuram de moartea unor oameni invocând spirite, iele și alte extraterestre făpturi prezente în învălmășeala lipsei noastre rațiuni? Nimeni nu știe! Putem să ne aducem pașii înapoi. Cum?, se aude un glas gata sa mă înjure fiindcă nu sunt de acord cu părerea lui. Să fim mai buni, îi răspund. Se aude?