trei-trandafiri-rosii-wallpaper-felicitari

– Marianee, aici este mâna lui Soroş de merg arestările pe bandă rulantă numai dintre politicienii psd-ului! Crede-mă!, îmi spuse, țipând, colegul meu de serviciu care tot încerca să acopere muzica prea dată tare, dar şi să mă atragă într-o discuție politică la care ne pricepem, de obicei, cu toții.

Eram la o petrecere de firmă, unde, pe lângă formația de lăutari care le zicea îndeajuns de bine pe cântări, pe lângă sprițul care curgea în valuri cam cu malurile puse, totuşi mai era deschis şi  televizorul pe kăkanalul românia tv care îmi întărâtase la discuție vecinul de masă. Cum mâncatul meu în cur se accentua, am catadicsit să-l bag în seamă pe subiect.

– Nea Traiane, păi dacă au furat timp de 28 ani, nu este normal să-i bage la puşcărie? Ia zi!

Atât i-a fost! A efectuat trei tumbe de creier spălat bine cu talcşouri de talcioc ieftin, s-a înroşit la față mai ceva ca țapul la coaiele lui roşii toate comuniste, ca imediat, cu o sprânceană ridicată a mirare made în Teleorman, să mă întrebe?

– Daaaa, pe neamțul ăla de Iohannis de de ce nu-l arestează? Este omul lui Soroş, d-aia?
Şi atunci, contrar obiceiului meu de a mă fofila de orice îmi provocă greață, contrar defectului de mă uita prin om prefăcându-mă că-l ascult, eu gândindu-mă la ale mele, m-am hotărât să-i țin isonul. Cu ceva din aripa dură a minciunii.

Mi-am turnat un litru de vin roşu în ditamai paharul ce mă îndemna să mai vreau, am îngurgitat juma din el cât ai zice ospătarmaiadudracuuna, m-am dat mai aproape cu scaunul cât p-aci să-l calc pe bătături, ca imediat, să mă pun pe povestit.

– Nea Traiane! Ştii kăkanalul romånia tv le ştie pe toate? Dar nu te uita chiar la el în momentul de față, te rog! Suntem urmăriți de CIA prin intermediul undelor. Stii că prezentatorii lui sunt detectivi particulari şcoliți chiar personal de Sherlock Holmes care trăieşte şi acum? El n-a murit, ca şi Dan Spătaru de altfel! Cameramanii sunt spioni care au absolvit celebra şcoală de spionaj Mata Hari, ei fiind acceptați imediat în celebra academie militară de la West Point.  Iar frecvența? Frecvența pe care este transmisă emisia către telespectatorii dăştepți ca dumneata, este cumpărată pe bani grei de la nişte extratereştri ce o vindeau en-gros pe nişte surse criptate bine intenționate. Mă crezi?

Colegul dădu din cap mut de mirare. E de bine!, mi-am zis mai gâlgâind şi cealaltă jumătate de pahar rămasă ca rest pe masă.

– Nea Traiane! Iohannis nu este neamț, omule, ci este un pârlit de sirian luat de Soroş de când era mic de pe un maidan cu petrol, antrenat bine în arta diversiunii, operat de cinci ori pentru a i se da  actualul chip plăpând, şi trimis în România pentru a ne face rău. Stii ce zace în el? Numai ură, interesa meschine şi prefăcătorie. De Soroş ce ştii? Ai citit ceva despre el din alte surse? Ehe, nea Traian, ăsta-i cel mai periculos, cel mai…….eee, atunci, am fost întrerupt de jocul meu de picioare care tremura masa pe ritmul horei ce abia începuse pe ringul de dans. Chiuiau colegii, măăi!

Aveam de ales, să dansez sau să spun odată adevărul? În timp ce țopăiam ca un nebun, doi paşi la sțânga şi doi la dreapta, mulți la dreapta, mai trăgeam câte un ochean la nea Traian care mă privea zâmbind ca pe un zeu înconjurat de trei trandafiri roşii la mijloc. Si eu credeam că eşti de-al bandiților, mi-a strigat ridicând paharul a urare. Şi eu, nea Traiane, şi eu! Te-n gură!