InShot_20171129_214330251

Românilor le plac pozele. Si textele scurte, la obiect. Românilor le plac bălăcărelile şi scandalurile, la general. Al dracu Măruță cu emisiunea lui! Ce-i mai merge! Românilor le plac doar titlurile. Din titluri românul poate deduce subiectul articolului, iar de comentat, comentează exact. Pe lângă. Românilor le place să dea laic. Şi să şăruiască fără să citească ce scrie în articol, dar mai ales fără să gândească în profunzimea lui. Românilor le plac mocăciunile. Andra tocmai mi-a scris cum a dat ea 50 de telefoane ultima generație. Pe bază de laicuri. Fată bună Andra, nu? O să mă bag şi eu pe donații. Ce? Mă doare gura?

Românilor le place să-şi facă selfie. Mie, de exemplu, îmi place să mi se vadă burta în oglindă, asta ‘minusculă’ mânca-o-ar tata pe ea, îmi place să-mi fac selfie cu chelia în prim-plan, dar şi dezbrăcat pe plajă pentru a mi se vedea curul lăsat. Unora le plac selfiurile cu botic inclus, urâte arătări, iar altora le fac bine selfiurile în diferire poziții simandicoase.

Românilor nu le place implicarea politică. Mai ales tinerilor. Plm, toți sunt la fel, auzi pe câte unul indolent. Nu sunt toti la fel, aş comenta eu de pe margine. Dar cine sunt eu pentru a da sfaturi?

Românilor le plac maşinile nemțeşti. Scumpe sau rable. Aşa au auzit ei din gura prietenilor cum că astea ar fi cele mai bune. La dat kilometri înapoi. Românilor le place să se plimbe cu maşina. La mare chiar lângă pled parcată, în market printre rafturi la ralanti, ba chiar pe Vârful Omu urcată. Românilor le place şaorma. Este un fel de a spune la mâncat că..t. Despre colegii de serviciu, prieteni, rude. Românii sunt pofticioşi. Le place cu de toate. Bârfe, răutăți, invidii, plus sosurile aferente.

În sfârşit. Românilor nu le place să citească. Bibliotecile sunt pustii, librăriile au dat faliment, cărțile sunt în grevă. Nimeni nu le ascultă doleanțele. Românii le ştiu pe toate. Like me.