prostia (1)

Este noapte. Târziu. Demult vreau să analizez chipul unei persoane anume. Să-i fac o descriere amănunțită aşa cum i-o văd eu din afara programului de guvernare. Este un pulifrifici care, cu moaca lui belită, sigur mânca bătaie la greu în generală, iar în liceu era un c..ie lung ce primea şuturi în cur de la cei mai mari. Despre moaca lui Ciordache este vorba.

Eu îl percep ca pe un bulangiu cu fața lungă a milogeală, un parşiv din a doua bancă de la geam, ăla ce-i dădea în gât pe colegii ce aveau puterea să chiulească la orele de dirigenție.  Era sigur elevul neinteresant în orice domeniu, nici linge-n pi..ă, nici capul răutăților, era elevul care stătea în bancă în recreații, ba chiar ăla ce ştergea tabla din proprie inițiativă. Era parşivul clasei.

Niciodată, în ultimul timp, nu m-a inspirat în descriere moaca unui nemernic mai mult ca a ăstuia. Jur. Dacă era un dur care să inspire teamă prin atitudine hotărâtă în ştiințele justiției, bazat, dotat cu tehnici de manipulare în arta schimbării subversive a legilor ajutătoare corupților, dacă era un bazat inteligent cu dovezi clare societății paralele în care trăim, mai ziceam.

Trist este faptul atitudinii de papă lapte, o moacă friptă-n sex care cere pumni, un suge p..a mai ceva ca ultima curvă de pe centură, un papagal colorat aruncat în prima linie a luptei anticorupție.

Şeful partidului roş nu e prost. A aruncat în luptă un frige buze, o voce de muiere dornică de primit m..e la greu, un rasat expert în luat şuturi în dos, în fond, un ratat. Ciordache are moacă de fraier, se vede clar din interviurile de la tv, darămite cum o fi avut-o, tânăr fiind, pe vremuri când şcoala nu-i ierta pe parşivi.

Mi-l imaginez pe Ciordache elev. Un copil retras, fricos de propria-i umbră, un lingău afurisit care vărsa tot, un copil firav care era batjocorit de toți colegii de clasă. Un primitor de castane. Cum să dau doi bani pe el în situația actuală? Cum să-l cred? Are moaca credibilității?

Odată analiza pe chip închisă, mi-am permis să comentez doar atât. Bă, Ciordache, du-te-n p..a mea de obosit! Eşti un ratat! Un sclav.