Hand wash on wooden background

Am şi eu prostul obicei, uneori zic, de a posta pe wall-ul meu o mâncare mai deosebit halită, o bere mai arătos rară sau un loc mai frumos umblat. Cât de cât în limita bunului simț.

La mulți ani iubitei mele soții care este chiar acum lângă mine, dar fiind prietena mea virtuală şi foarte important să ştie toată lumea cât o stimez, îi pun urarea pe pagină cu un buchet de flori alături. Măcar atât să fac şi eu. N-a mai văzut unul real de când ne-am căsătorit, acum vreo trei sute de ani. Online se dovedesc marile iubiri, unde se vede fațada, unde musteşte cuplul de fericire. Tocmai m-a pupat pe obraz când a văzut postarea. Vaaaai! Mă simt în al nouălea cer. Am luat 99,9 laicuri şi 1 şăruire. Soacră-mea a livrat  postarea mai departe. Cine? Nu ştiam că are pagină de facebook. Block.

Mâine copilul meu aniversează doi ani şi trei luni de când a terminat facultatea. Eeee, ce cioară aş fi eu dacă nu i-aş pune pe perete o urare din toată inima mea de tată. Nu este normal să ştie poporul că al meu este unul dintre cei licențiați în automatică magna cum laude? Bine, bine, aş putea să-i dau in telefon, să mă ştie aproape, să afle că mă gândesc la el cu drag, dar nu, nu mi-ar sta bine conform timpurilor moderne în care mă învârt.

Luni, uitasem să-mi fie cu păcat, se implinesc, parcă, 10 ani de când a murit vărul lui bunicu’ din partea mamei. Nu mi-l mai aduc aminte, dar conform tradiției observate pe rețeaua de socializare, o să aprind o lumânare într-o fotografie. O să caut şi un mesaj lacrimogen care să impresioneze miile de prieteni pe care îi am. ‘Doamne ajută’ postat cu evlavie o să-mi umple inima de bucurie, ‘Dumnezeu să-l ierte’ frumos scris de zecile de amici o să mă lase făra cuvinte cu orele, iar ‘Aminul’ tastat de o doamnă cu frica lui Dumnezeu o să-mi încheie seara într-o linişte deplină. Mişto pe facebook. Mi-a scris până şi pagina Sfântul Arhire Batmanul. Cum care? Aia care are 110 mii de apreciatori săraci…. cu duhul.

Mâine mă duc la o terasă faină să beau o bere sănatăte curată, spumă două degete, ale mai mult hamei. O să postez sticla goală. Să muriți, ofticoşilor!