indispensabili-david-corral-1

Îi spuneam astăzi unui coleg de izmenele pe care le port de la inceputul iernii, cum le-am scos din şifonier la început de sezon rece, cum-cum am făcut noi front comun impotriva frigului, cum izmana îmi oferă la bulane căldura mult dorită.

Frate, i-am zis colegului, căldura aia mare dacă ar veni acum, în plină iarnă, eu nu mi-aş mai da izmenele jos de pe mine. Au devenit a doua piele precum costumul lui Spiderman asemănator pojarului negru care nu se mai dezlipea de pe el. Nu ştiu, poate să-mi transpire ouăle să curgă apa pe ele râuri, fluvii, poate să fugă în lumea largă toți aurolacii ăia care aleargă bezmetici după femei, poate să-mi cadă la ceas de seară o sirenă care să mă vrea dezbrăcat într-un minut, eu nu o să-mi mai dau izmenele jos de pe mine până la primăvară.  Primul ghiocel, un crac de izmană, al doilea ghiocel, alt crac. Chiar de 8 Martie va veni clipa cea mare a renunțării. 

De ce țin pledoaria izmenelor? Deoarece bărbații imbrăcați în aceste țoale benefice oaselor nu sunt doar feriți de frigul iernii înghețate, ci ei sunt şi super sexi la prima vedere, ba chiar si la a doua. Ee, ia spuneți-mi voi mie cum arăta Robin Hood prin pădurea verde? Nu era Maid Mariane în limbă după izmenele lui verzi? Eraaa! Ia spuneți-mi voi mie cum arată balerinul ăla care dansează Spărgătorul de Nuci pe scenele celebre ale lumii. Si ce nuci are, nu!?

Cică montaniarzii era rupți de plăcere când purtau o izmană făcută din matase, cică mormonii zilelor noastre sunt în limbă dupa izmene purtate non-stop, cică Cătălin Botezatu a dus izmana la rang de colecție.  Cu inscripții şmechereşti, mai strânse pe bulane, cu push-up, cu maimuțoiul scos în evidență, lucruuu.

Într-adevăr nu se mai poartă izmenele Crinul made în Lehliu, ehe, ce meseriaşe erau, dar izmenele moderne îşi au locul acolo, în preferințele bărbaților sexi. Şi friguroşi.