Ceausescu-in-uniforma-1-mai-1953

Era pe vremea comuniştilor când, tânăr vagabond fiind, eram amendat de miliție pentru că aveam pletele în vânt şi țigara şmechereşte în colțul gurii. Poate am avut noroc cu organu’ binevoitor întâlnit, poate n-am făcut eu belelele alea mari pentru a mă sălta în dubă mai mult de două ore, poate doar îi fu..am în gură cu bunăvoință ca nu cumva să se supere pe mine.

Miliția era peste tot atunci, prin baruri la ore nepotrivite când eu trebuia să fiu la şcoală, prin parcuri pândindu-mă când duceam sticla de turț la gură, la spectacolele cu Păunescu când mă îmbătam mangă ca porcul. Miliția asculta, pândea, ancheta.  Cu toate astea, tânăr revoltat ce eram inconştient în anii mei tineri, reuşeam să-i dau o tăcută m..ie milițianului care se depărta cu spatele de gaşca mea după ce ne ținuse morala tipic comunistă, reuşeam să dau un sclifoi cu tras din gât direct pe oglinda ARO-ului pe care scria MILIȚIA, reuşeam să-i arunc cu corcoduşe în geamul activistului de partid comunist de la scara a doua. Era o revoltă a celor 20 de ani ai mei. Eram împotriva sistemului asupritor care îmi lăsa tatăl, în plină iarnă, la coadă la butelii, care îmi lăsa mama, în plin ger, la coadă la lapte.

Mai ieri am citit de intenția actualei ‘Miliții’ de a-i amenda pe acei care instigă la violență pe rețelele de socializare, care provoacă şi distribuie ură împotriva unei anumite categorii de politicieni, care îşi arată nemulțumirea față de actualul partid de guvernământ care le-o trage la gioale românilor. Celor care postează #moartepsd sau #muiepsd, #moripsd, #lapuşcăriepsd, #iaolabucipsd, #sătefutolguța, şi multe altele atât de necesare ofense. S-a revoltat România, dar s-a ofuscat organu’. Exact ca pe vremuri. Şi-a revenit comunismul? A renăscut? Cică este o mui..ă în fruntea ‘Miliției’ care dă ordine staliniste pentru a pune căluş postărilor direct porcos aruncate pe facebook. Deodată mi-am amintit de anii mei tineri când îl priveam cu sictir drept in ochii lui albaştri pe acel activist de la scara a doua care mă înjura gratuit de mamă sau pe milițianul care îmi tăia amenda cu satisfacția misiunii îndeplinite, mi-am amintit că atunci, la revoluție, au murit tineri de seama mea pentru ce este mai frumos pe lume. Pentru libertate.

#muiepsd, #moartepsd.