barbat-manipulat

De calitățile bărbaților am știut întotdeauna lăsate acolo moștenire din tată în fiu, dar despre defectele lor, altele apărând odată cu modernizarea timpurilor trăite, am început să mă documentez din viața reală odată cu înaintarea în ani. A mai apărut câte un bărbat prostuț pe piața liberă, hop și eu cu documentatul. Nu faceți ca el! A mai răsărit un altul surprins în curul gol de vijelia dragostei, hop și eu cu elaborarea presupunerilor mele. Este de evitat tipul acela. Se cunosc artiști ai afirmațiilor expuse și susținute științific, din vechi timpuri, care au elaborat acea teorie aflată la baza relației dintre două persoane de sex opus, cum că, un anume bărbat este extrem de prost în preajma femeii. Nu în al sufletului prezent, ci în prezența mai mult imaginară a organului ei sexual.

Sunt bărbați între bărbați, bipezi cu toții, unii mai potenți financiar, alții nu, unii mai frumoși demn de admirat oriunde și oricât, alții nu, unii mai ( să zic iar potenți? nu merge) sofisticați în pantaloni cu șosetele băgată în prohab, alții nu, sunt bărbați care știu cum să iubească o femeie fără a-și pierde prestigiul câștigat de strămoși în mii de ani, dar sunt și alții care, pentru o bucată cât de mică, bine unsă, bine tunsă, ar da-o dracului și pe mă-sa. Prostituate masculine le zice ăstora din urmă. Sunt bărbați care n-au văzut în viața lor o floare purpurie străină, vorba lui Topârceanu cu a lui baladă a piz..i bine zisă. Atunci când în mrejele ei fiind o dată prinși cu tot tacâmul din dotare, lucrați bine, mânuiți cum trebuie cu profesionalism devotat, își vor fi uitat dintr-o dată masculinitatea pe noptieră. Pe noptiera de acasă, lângă amărâta aia de nevastă.

Așa au apărut păpușarii și ale lor simpatice personaje comice care pot fi manevrate non stop din ațe, așa s-a inventat hop, hopa mitică cade iar se ridică, așa s-au inventat scamatoriile cu jucatul pe degete, dar și înlocuitorul celebrului joc – Ce fac eu, să facă toți cu Ce vreau eu, să faci doar tu. Mulți dintre noi ne-am lovit la locul de muncă de un mascul alfa, cel omologat la OSIM ca amant pursânge lapoviță de iarnă, telecomandat subtil de undele dorințelor ei de divă târzie. O cocoșată, dacă mă întrebați pe mine. Cine n-a avut parte, în dorința ei nebună de i se simți prezența inteligentă în instituție, de un robot ghidat numai pe strategii periculoase, desfaceri de cununii, vrăjitorii la cafeaua de dimineață, bârfe bine țintite, dar și în dat în bobi cu îmbârligături luate la alegere dintre elementele unei mulțimi, astfel încât ordinea alegerii să conteze în avantajul programatoarei din umbră.

Din umbră? Vrăjeală de Buftea, Călărași sau din care oraș doriți voi personajul. Toată lumea cunoaște papagalul. Este acolo, într-o funcție, mândru nevoie mare de gagica lui.