canva-photo-editor (9)

Neti s-a uitat aseară la stele, apoi în frigider, după care, panicoasă din fire, s-a uitat la ştirile PROtv. Bănuia ea ceva, dar informația a bulversat-o total. Cică 95% dintre români vor mânca peste puterile burdihanului lor. Aşa că, a continuat să se uite pe cer până azi de dimineață când a intrat în direct pentru a ne spună tuturor Horoscopul Crăciunului.

Fecioară – Acest bărbat va pune mare preţ pe alimentaţia grasă. Îi place şunca. Fecioara va mânca la ore diferite şi va bea tărie înainte de masă.  De asemenea, el va dori ca  servirea trebuie să fie impecabilă. Nevasta lui ştie deja. Atenţie! Ea nu va folosi ingrediente rare, pe care el nu le cunoaşte. Nativul din Fecioară este foarte suspicios, de aceea se va implica în bucătărie dând directive scurte şi precise.

Balanţa – Bărbatul acestei zodii se va îmbăta ca un porc din primele ore ale dimineții. Va cere ciorbă la trezire. El, peste câteva ore, va deveni adeptul mesei în familie. Soția va trebui să-i pregătească o farfurie care să arate senzațional. Acest nativ este înnebunit după aromele unor mirodenii precum busuioc în tobă, salvie în lebăr, izmă în sarmale, ardei verde sau coajă de lămâie în zeama de varză. Este un inovator.

Scorpion – Mulți sunt Scorpionii înnebuniţi după carne. Majoritatea sunt fie hăplăi de carne prăjită, fie morți ahtiați după chiolhanurile bogate în colesterol provocat de grăsimi. Acest nativ adoră gusturile puternice, aromate, care să-i excite papilele gustative. Combină perfect țuica fiartă cu piperul, vinul fiert cu coaja de portocale, palinca cu palinca şi votca cu sucul de roşii. Este artist al Crăciunului.

Săgetător – Săgetătorii sunt adevăraţi gurmanzi. Nu numai de Crăciun. Adoră mâncarea, de orice fel, atât timp cât este gătită bine. Dacă însă nevasta vrea să-l impresioneze, va opta pentru mâncarea tradiţională. O mămăligă lângă sarmalele înecate în untură şi nişte jumări bine prăjite din care să-i curgă unsoare pe colțurile gurii, Crăciunul perfect ar fi.  Atenţie! Este pretenţios. Ar fi bine ca soția să apeleze la ajutorul mamei dacă nu se simte stăpână pe situaţie.

Capricorn – Capricornul adoră să mănânce, la fel ca Săgetătorul. Da, ați ghicit. Şi el este tradiţionalist din acest punct de vedere. Nu îi place să experimenteze când vine vorba de mâncare. Are tabieturile lui. Se va trezi fix la 8 în dimineața de Crăciun. La 8 si 15 se va bucura precum un copil când va găsi sub brad o ditamai pulpa de porc. Cado’ de la Moşul.

Vărsător – Atenţie! Bărbatul ăsta este un mofturos. Bucatele trebuie gătite cu grijă, iar servirea trebuie să fie impecabilă. Porc de lapte cu mărul în gură, porc matur umplut cu prepelițe, porc bătrân ținut 10 ani la baiț făcut bine la proțap. Aceşti nativi preferă mesele bogate, de la ultima ureche a porcului pânp la codița lui răsucită, cât şi mesele diversificate scoase din cărțile de bucate. Au o slăbiciune pentru gusturile tonice şi sosurile acrişoare. Sos de boască şi gust tonic de struguri bine storşi.

Peşti – Acest nativ este unul dintre dintre cele mai creative semne zodiacale, astfel că va fi foarte atent la modul în care va fi aranjată masa.  Îşi va dori mult şorici la fiecare musafir în farfurie, untură pe pâine, dar şi unsoarea în pahare ca băutură. Este fan grăsime. Preferă mâncărurile grele, de la 25 kg în sus, şi le detestă pe cele uşoare sub kilogram, de aici şi ascendentul în planeta super grea. Dacă femeia vrea să-l cucerească, un caltaboş picant este calea către inima lui.

Berbec – Bărbatul Berbec adoră mâncărurile picante, cu gust intens, dar şi mâncărurile ce au varza ca element principal. Sarmalele cât pumnul îi plac. Cu ardei iute. Bărbatul Rac are burta mare. Pentru a-l mulţumi, femeia trebuie să se asigură că, pe masă, se vor găsi mai multe feluri de sarmale, altfel se va plictisi repede. ÎI va da papucii. Consoarta va fi obligată să folosească boiaua, piperul sau hreanul dacă vrea ca bărbatul să fie satisfăcut. Aşa se satisface el, cu mâncare multă.  Ca desert, optează pentru celebrele sarmale cu orez, iar pentru trezirea după mahmureală, el își va dori celebrele sarmale cu ciuperci.

Taur – Acest bărbat este un mâncăcios. Este mereu deschis la a experimenta noi feluri de mâncare sofisticate, dar când este înfometat, mănâncă orice. Tot porcul. Femeia îl poate impresiona cu o mâncare precum copită la grătar, mațe flambate sau ochi de porc împănat cu trufe. Această zodie este atrasă de bucătăria franceză. Ragout du porc, terină du porc sau boeuf bourguignon sunt doar câteva dintre rețetele preferate de acesta nativ rasat. Nobil.

Gemeni – Îl atrag rețetele noi, originale, cu ingrediente inedite, el mereu experimentând în bucătărie. Are o slăbiciune pentru dulciurile pufoase şi cremoase, gen dulceață de lebăr şi cremă dulce de tobă. O clătită din slănină sau o gogoaşă cu şorici dau gata un Geamăn la orice oră din zi sau din noapte. În rest, nu se poate spune că exagerează cu mâncarea. Mănâncă non-stop o săptămână, ca apoi să sune la 112 cu o criză radicală de fiere. I se mai spune terminatorul din galaxie.

Rac – Racii consumă multă energie având o poftă de mâncare incredibilă. Rad totul.  Mănâncă exagerat când se enervează, fără să țină cont ce bagă sub nas: de la pomana porcului, până la ultimul os păstrat la rece, în orice combinații. Acest nativ e înnebunit după mâncărurile la grătar. Adoră să experimenteze. Bine-ar fi să mănânce încet, relaxat şi să încerce alimente cu efect calmant, precum inima şi ficatul porcului bine prăjite în ulei refolosit.

Leu – Bărbatul Leu nu mănâncă deloc carne. Este vegetarian convins. O să trăiască 100 de ani, dă-l dracu!

Neti vă doreşte să mâncați porcul cu plăcere! Astrele fie cu voi!