26105327_1988915704457162_1462291127_n

Am venit de la serviciu oprindu-mă în dreptul ușii de intrare. Parcasem mașina în lătratul lui Max acompaniat fiind de Rebeca, amândoi așteptându-mă lipiți cu limbile de geamul aburit. Le-am făcut părintește cu mâna. Era acea noapte în care Moșul trebuia să ajungă pe la toți cei cuminți. Câinii mei știau asta, prin urmare, la fel ca și noi, oamenii, așteptau cu nerăbdare unicul moment al despachetării cadourilor. Nu știam cum să procedez în a le distrage atenția de la cele câteva pungi pe care le trăgeam cu greu după mine, de aceea m-am oprit transpirat pe banca de la intrare. Lupu se urcase deja pe gard și, sub puhoiul de dojeni amicale pe care i le-am tras pe nerăsuflate, catadicsi să se dea jos. Un simpatic. Trebuia să-mi fac repede un plan, altfel riscam să fiu dat cu cracii în sus de prietenii mei. Am răsuflat ușurat când vecinul, ăla de are două amante și două pisici lățoase, toate blonde, mi-a spus să mă retrag strategic către garajul lui. Doar nevastă-sa era brunetă. O pechineză frumușică.

Am intrat liber în curte sub privirile iscoditoare ale lor, ale ăstora de prin fotografii, am dat cuba cu fiecare în parte întrebându-i cum le-a fost ziua, dacă au mâncat bine, șorici, cârnați, caltaboși,  dacă și-au tăiat unghiile, dacă au făcut duș, chestii obișnuite în această minunată zi de sărbătoare. Le simțeam privire curioase ca și cum ar fi gândit: unde a lăsat cadourile nemernicul ăsta? Sau eram eu prea stresat. Nu contează.

În câteva rânduri i-am trimis calm la culcare, apoi m-am răstit la ei într-atât cât să facă primii pași către locurile lor de înnoptare, ca imediat, după ce le-am auzit sforăiturile, să aduc cadourile la brad într-un du-te vino anevoios cu inima la gât. Îmi era tare teamă că vreunul mai isteț, mai neîncrezător pe graba mea de a-i vedea culcați, să se trezească direct nas în nas cu mine. Ce aș fi putut să-i spun? Ce motive aș fi putut invoca? M-aș fi făcut de rușine, clar!

De dimineață am strigat tare, răsunător. Băieți, a venit Moșuuuul! Hai la brad!

canva-photo-editor (4)