frunzarita-galbena-600x327

Astăzi am intrat la Zoo pentru a mă destinde și eu un pic, cel puțin așa credeam când am hotărât să admir frumoasele animale ce fac cinste grădinii zoologice din Călărași.

Dar, surpriză! La intrarea în clădirea cu păsări, două pupeze clevetitoare de la administrația patrimoniului o bârfeau, dând din aripi, pe porumbița de la resurse umane. Ba că are penajul prea colorat, ba că zboară din cuib în cuib, ba că trăiește cu pelicanul, șeful ei direct. Nu m-au văzut.

Am trecut tiptil mai departe fără să le deranjez, dar când credeam c-am scăpat, dau în partea rezervată gâștelor de la urbanism. Astea toate rele-n plisc, frate! Gâște. Gârâiau toate în același timp. Le bârfeau pe turturicile de la direcția investiții pentru că sunt tinere și mai istețe păsărici, pe canarii de la IT deoarece știu tehnica cântatului electronic la perfecție, dar și pe cintezele secretare pe tocurile lor înalte ce stau bot în bot toată ziua cu șoimii de la drumuri și poduri.

Nu mai puteam de cap, așa că, mi-am făcut de drum către locul unde fazanii de la circulație și siguranță rutieră nu mai aveau penajul desfăcut, pentru simplul fapt că femelele de uliu de la audit intern îi lăsaseră la bustul gol și pene strict pentru ultima baie în bazinul cu apă murdară.
Am vrut să vizitez mai departe grădina zoologica, dar găinațul începuse să miroasă extrem de urât, de aceea am decis să mă răcoresc la o bere.
Ce-ți este, frate, cu păsăricile astea bârfitoare, nici la zoo n-ai liniște!