regele-mihai-raul-unui-mediocru

Tot urmărind viața politică pe la tv sau pe rețelele de socializare, am ajuns la următoarea concluzie: politicul este saturat de mediocritate, de prostie, de lipsa minimei culturi gramaticale.

Nu numai politicul, aş scrie fiind cuprins iremediabil de ‘decâtul’ duamnei Dan, dar şi tot ce ține de instituțiile statului. Ne afundăm tot mai mult în incompetență, înconjurați  fiind tot mai mult de derapajul către prostie al celor care încep să ne ghideze destinele pe tăcute. Pas cu pas, în funcție de zgomotul făcut pe o lege, sau târâş in cazul unor hotărâri contestate de societate. De unde au apărut? Unde au stat până acum,  ieşind deodată la lumină? Chiar toți?

Politicieni apăruți din neant, cu facultăți făcute la apelul bocancilor sau politicieni veniți din lumea tenebrelor, cu studiile superioare trecute la cv cu cerneală simpatică, ne-au acaparat țara. Agramați fără pic de respect pentru limba română ne conduc educația. Putea să fie banc, dar este realitatea crudă. Anonimi fără licențiere travestiți în specialişti focusați pe modificarea legilor justiției. Muieri vorbitoare de limbi străine, reprezentante de țară, care se fac de râs omorându-l pe le tramvai direct pe şine, ne decid legile muncii.

Politicieni care, în avântul lor de a se îmbogăți, au ignorat lungul nasului. S-o fi uitat vreunul în oglindă? Bă, atât mă duce mintea, voi avea capacitatea de a fi Ministrul Educației? Bă, m-am făcut de râs la ONU vorbind în franceză de baltă? Bă, până unde pot merge cu minciuna? S-o fi întrebat vreunul?

Grav este, privind zi de zi balamucul creat de actualii incompetenți, că nu-şi dau seama de prostia din jurul lor. Atât îi duce mintea. Atât le poate intelectul. Prostia s-a propagat de sus în jos sub actuala coaliție. Alde Tom şi Jerry ne conduc primării, alde Stan şi Bran ne administrează județe, alde Batman se cred buricul României cheltuind banul public cu nemiluita.

Țara a fost lăsată pe mâna prostiei, înghesuită de incapabili la colțul de ruşine al societății moderne pe care ne-o dorim cu toții. Este trist. Mediocrația a cuprins România.