canva-photo-editor (9)

Nu poți cere unei femei să și-o dea de la primul angajament, nu-i poți cere unei femei să se arunce cu tot corpul într-o relație în care ea crede doar în minciună, nu-i poți cere unei femei totul, chiar după o juma de an de conviețuire. Mai întâi trebuie s-o iei cu binișorul, să o lași să-și facă damblaua cu tine, să-ți cunoască sufletul și să-ți audă bătăile inimii. Dacă ești fraier, ea va juca baba-oarba cu sentimentele tale, te va concedia pe tine și pe toți ai tăi, trimițându-vă în istorie, te va domina cu răutate punându-ți tocul ascuțit pe grumaz, te va ține sub papuc.

Nu poți cere unei femei să și-o dea de la primul mic dejun servit împreună pe un colț de birou construit din lemn masiv de stejar, nu-i poți cere unei femei să-ți ofere săruturi pasionale date pe furiș într-o ședință scurtă ținută între patru ochi, nu-i poți cere pasiune extremă după o juma de an de relație încinsă. Mai întâi trebuie sa-i oferi un scaun cald pe care să-și bea cafeaua de dimineață, să-i dai gândul tău murdar, ochii blajini catifelați de alcool, mâinile bătătorite de la zaruri, miile de cuvinte josnice pe care i le-ai spus la mânie. Dacă ești mut, ea te va condamna în uitare la închisoare pe viață, te va lăsa rănit într-un colț de societate, trist, mahmur, bătut de soartă. 

Și-o va da în cele din urmă? Îl va face fericit? Femeia își dorește să vadă un om de încredere deasupra ei, un bărbat cu atitudine și scopuri, gata să ajute hoția și să susțină ca un stâlp relația și viitoare familie formată. Femeia va dori ca el să fie nebun în pat, care să o ducă în lumea celor mai tainice umbre ale intereselor ascunse și să descopere împreună plăcerile dulci ale furatului suprem. Femeia își va dori un domn, respectat și apreciat de cei din jur, serios când trebuie și glumeț când este cazul. Nu un țăran de Brăila. Așadar, femeia și-o va da sau nu și-o va da?

De Carmen Dan ziceam, își dă demisia sau nu?