200639_home_hero

Sexul olar este acea acțiune care duce ireversibil la o stare de bine preponderent masculină, acea fericire sublimă care îl duce pe el în al nouălea cer. Unde este al nouălea cer? Presupun că, uitând că trăim pe o planetă inteligentă, cerul ăsta ar fi acolo unde se dau ochii peste cap de plăcere, unde se răcneşte ca disperatul trågând-o pe ea cu durere de păr. Iese oala aia până la urmă? Ar trebui să iasă, nu?

Se ia o bucată de pământ galben,  dintr-o zonă unde s-a săpat mult, cu părul lung de preferință, se aşează în poziția de lucru, în genunchi, se ştieee, ca apoi să se lucreze rotund modelând până la lucrul final. Fără finalizare nu se ia în considerare sexul olar, prin urmare, este obligatoriu ca genul acesta de destresare să se producă până la sfârşit. Da, este posibil ca pământul să cadă de pe aparat, vertij se numeşte, este posibil ca olarii să aibă accese de dat la boboci, dar, într-un final, oala va ieşi minunată, plăcută, trăită viața.

Olaritul reprezintă o indeletnicire pe care noi, românii, o moştenim din adâncul timpurilor, de la îndepărtații nostri strămoşi din neolitic, până în ziua de azi când, cuprinşi de modernism, vrem să ne recreăm. Aşa este, strămoşii noştri erau perverşi cunoscuți ai acelor timpuri, dar totodată, modalitatea lor de relaxare era una dintre cele mai propice metode de materializare a însuşirilor artistice. Orice dac mai bazat practica sexul olar. Prin formă, proporții, oho, şi ce proporții,  decor şi culoarea vaselor de orice tip ce au întrunit, pe lângă rosturile practice, şi virtuți artistice decurgând din ştiința sexului târziu, inventivitatea şi imaginația meşterului popular.

Apoi, odată cu trecerea timpului, țăranul din vechime a devenit experimentantul societății ce se dezvolta continuu. El nu se înconjura de lucruri multe. Obiectele lui erau puține la număr, niciodată pur decorative, impersonale, anorganice. Doar el si femeia lut. Pentru modelat. Avea la îndemană lucrul viu al organelor care rostuiau materia, înnobiland-o prin efort şi plăcere. În acest sens, olăritul este o muncă obositoare ce necesită multă atenție, tandrețe, îndemanare şi cunostințe deosebite. De aceea, olăritul este un meşteşug rezervat în exclusivitate bărbaților, femeile ajutând eventual doar la decorat. Şi la finalizat.

După această perioadă de tranziție către secolul 20, olăritul a devenit liber indiferent de ora aleasă ca mod de relaxare. Vă recomand sexul olar. Destresează maxim.