canva-photo-editor (11)

Oohoo, bine ați ve-nit pe meleagurile româ-nești, Abe san! Do-rim să vă mulțumim pentru vizi-ta cordială pe care o efectua-ți în Ro-mâ-niaaa! Dōzo yoroshiku! Watashi wa desu Micuțza Ce Cur Ai soră cu Olguțza Ce-ai Fă-n Sân, gazda dumneavoastră pe parcursul vi-zi-tei în țara tuturor posibilităților politice. Întrebați de Tănase(?) san? Nu mai este, din pă-ca-te, deoarece ieri a băut prea multă țzui ka de supărare, căzând în hazna-ua cu melancolie, o formă de stres politic timp ro-mâ-nesc. A fost pe aproape să-și facă harakiri în direct, de față cu toate te-le-vi-zi-u-nile. Mare onoare, nu-i așa?

Din păcate, contrar legendei care spune că brăileanul s-a născut cu șișul între dinți, din mamă lipoveancă și tată turc, Tănase(?) san a fugit cu coada între picioare și ochii la primul post mai călduț ce i-a fost promis într-o instituție bănoasă a Statului. Un ronin. Daaa, dar nu este ca la voi, Abe san, roninii noștri o duc mai bine ca samuraii, au case de lux, mașini scumpe, ucenice maiko tinere și neexperimentate, plus kitanokata – doamna din odăile dinspre miazănoapte, femeia oficială, aș spune mai pe limba noastră.

Unde ați dori să mergem prima dată? Ce să vizităm? Aaa, Abe san, vă ghidez acum direct către templul ortodox al neamului românesc, în construcție încă, unde vă va aștepta gheișa șefă, Daniel san, marele și impunătorul conducător al oștilor sărace de duh. E îmbrăcat ca vechi Shoguni la voi, cu mult aur pe el de zici că-i papițoi, cu nenumărați yeni la gât, cu loturi de personal shōen, sclavi credincioși mândri că-și pot dona totul acestuia. Ce este papițoi?, mă întrebați, Abe san? Ehe, nu știu cum să vă spun, dar seamănă mult de tot cu actorii ăia ai voștri din piesele de teatru, nu vreau să jignesc pe nimeni, 能楽 nōgaku, parcă. Ăia cu măști pe față care se mișcă teleghidat. Mă înclin dacă am greșit.

Apoi, am ordine clare pentru a vă însoți la reședința lui Iohannis san, președintele României, un tip de toată isprava care vă va povesti cum actualul partid aflat la putere își taie singur nu numai degetele mici de la mâini, vedeți asemănare cu celebra yakuza de la voi, dar și craca de sub picioare. Am și eu un secret cu tine, Abe san. Se aude pe surse cum c-ați fi făcut două-trei invitații oficiale unor politicieni de pe la noi. Pentru tatuaje. Pe Ciordache l-ați tatua pe cur? Nu creeed! Pe Mitralieră pe limbă? Vaai! Pe Holguța pe sâni? Banzaaaai! Aveți grijă! Avem și un kamikaze printre noi, dar vă las să-l descoperiți singur.

Uitați, am ajuns! Acesta este palatul Cotroceni. Sayonara!