descarca-muzica-gratis-676x449

În bancă. Liniște. Casierița numără banii. Femeia de serviciu mătură liniștită un colț de hol, e iarnă iar, o imprimantă îți trage sufletul între două xeroxări, un scaun se rotește bezmetic după ce un client mulțumit a luat creditul mult visat, security, un tip între două vârste cu privire de miel dus la tăiere lenevește pe picioare. Au ieșit ghioceii. Eu cu mâinile în buzunare aștept al patrulea să-mi vină rândul. Îmi las ochii liberi să hălăduiască peste tot, ah, ce bună este tipa de la credite, ce pantaloni mulați are, ce țâțe voluptoase prin impecabila-i cămașă albă. Nepăsătoare figură a băncii nici nu mă bagă în seamă. Triste case de păianjeni se încolăcesc pe pereții albi, geamuri mari neacoperite de reclame mă lasă să privesc afară, nori cenușii, soare ce alergă printre ei, pașii târșiiți ai unui moș ce trece agale pe stradă.

În liniștea asta plină de respect reciproc se aude soneria unui telefon. Tare. Până și tipul de la security a sărit din melancolia lui. Eu scot un aoleu imprevizibil fiind luat prin surprindere de tăria sunetului. Privirile ni se întâlnesc, eu îmi scuip în sân, ele se închină de trei ori fix. Soneria sună, să trăiască familia ta, tatatatata, plină de muzicalitate, apărând dintr-un buzunar al unui blug plin de rupturi indecente. Un tip cam la douăzeci și ceva de ani, cu o freză impecabilă cumpărată din Brico Depot, cu șosete vedere la gleznă ultima achiziție din modă, se răstește la telefon.

Ce fă? Iar te duci la mă-ta? O iei și pe Andromeda? Fă, faci ce vrei, dar să nu mai vii acasă, ne-am înțeles? Ia uite la ea! Fă, mă lași? După ce ți-am pus melodia ta preferată ca ton de apel, mai faci și figuri! Și apăsă nervos telefonul a închis. Ca într-o scenă de Mannequin Challenge în care numai urechile celor prezenți fuseseră prezente, toți și-au reluat activitatea în uzura timpului petrecut în bancă. Gândurile mi-au fost trezite brusc de melodia plină de decibeli a lui Salam, rapapapam, haoleu și alte râgâieli muzicale emise de difuzorul tipului și, contrar a ce ne așteptam cu toții ca tânărul să răspundă impulsiv, el închise definitv telefonul cu un zâmbet ștrengăresc pe față.

– O vagaboandă! Nu-i mai răspund. O să mă caute ea, nenorocita!

Apropo, voi ce melodie aveți la telefon?