Screenshot_2015-09-22-01-07-13-576x1024

Tatăl meu este mafiot. Mici copii ăia de prin Sicilia, la degetul mic racheții de prin mama Răsie, minusculi băieții din Yakuza japoneză. Tatăl meu este bogat. Un rahat cu ochi Gates Bill, o sărăcie patronul chinez de la Alibaba, un mărunt Mark Zuckerberg. Tatăl meu este bandit. Degețel Jesse James, celebrul membru al temutei bande de răufăcători din secolul al XIX-lea, la scară redusă Al Capone, un sfârc Terente.

Tatăl meu este politician. El face afaceri cu Statul. Ca nimeni altul. Tata face bani negri pentru zile albe. Tatăl meu îi are la mâna lui aspră pe toți. Tatăl meu cunoaşte interesul, ştie manevrele, poate da lecții oricui şi oriunde. Tatăl meu este şmecher. Tatăl meu este un titrat cu studii superioare. La Spiru. Învățământ la distanță. Nu contează. Tatăl meu face legi pentru alții. Este priceput. Tatăl meu este un bun orator. Seară de seară este la emisiunea lui preferată. Ştie să acuze ca nimeni altul.  Tatăl meu nu minte. Doar ştie metode simple de batjocură, arta manipulării sfruntate, cât şi colorarea adevărului în roz bombon cu picățele negre.

Gata? A plecat? Era tata prin preajmă când scriam rândurile de mai sus. Hm, sunt trist. Tata vrea să mă bage în politică. Insistă. Vrea să preiau afacerile, să-mi treacă totul pe numele meu, să mă facă mare. Este cam naşpa, să fiu sincer. Cât de prost să fie un tată să îşi bage fiul în afaceri necurate? Sunt atâția părinți care, orbiți de îmbogățirea uşoară, îşi trag copiii în mocirlă, în mizerie, în puşcărie. Sunt atâtea exemple, Doamne! Da, da, o să-mi spuneți că l-am lăudat până acum! Ce voiați să zic? Că o să înfunde închisoarea cât de curând? Că o să ridice săpunul la duşuri?

Mi-e frică! Ieri l-a căutat cineva de la poliție. Nu vreau să fiu părtaş. Mi-e frică! Ce tată!