descc483rcare

Este adevărat și n-am nicio remușcare în a spune că, de zilele astea în care îndrăgostiții își fac de cap prin locuri care mai de care mustind a iubire, chestii trestii inimioare și chiloți roșii, mai sunt printre noi și persoane care cred că Valentin Dei nu există. Sau c-ar exista pe acolo pe undeva, dar că, din anume varii motive din compoziția genurilor feminine extrase, această zi ar fi numai un bun prilej de expunere groteasca a bijuurilor și a țoalelor primite cado’ de la iubiți. Sau de la falși iubiți. Sau de la ex soți. Cum că astea care fac fițe și figuri pe rețelele de socializare expunându-și fericite donațiile bărbaților lor, ar fi niște mieroase ce fac pe interesantele fie-le Valentinul cât mai urât și cât mai bătrân. Nu contează.

Una lume ar spune că Valentin ar fi doar un import grotesc exersat an de an de persoane care cred că iubirea este mai specială în această zi pur americană, cu toate acareturile ei incluse aici, cuprinzând ai loviuri delicate și kisuri dedicate. Muaaa! Corect, este un import, aș completa eu, cel mai activ susținător al cauzei a tot ce înseamnă petrecere națională și a fericirii oamenilor din jur, este o zi în care cei îndrăgostiți au posibilitatea de a fi în compania persoanei iubite, sau de ce nu, în preajma prietenilor doar.

Până la urmă, nu trebuie neapărat să iei masa cu un cineva pe care îl ai la suflet ca îndrăgosteală nebună și nici n-ar trebui să te simți stingher că tu ești singur în această zi inimoasă în toate cele. Doar motiv de distracție să fie. Iubirea este universală, aș zice eu uitându-mă în oglindă la filozofia intensă din ochi.

Poate cei care îl contestă pe Valentin, îl iubesc mai mult pe Dragobete? N-ar avea de ce, stând eu în poziția lotusului reflectând, fiindcă două zile de iubire nu i-a stricat nimănui tenul, ba cred că, dacă omului i s-ar da iubire tot timpul, mai mereu, brusc și dintr-o dată, poate că n-ar mai exista invidia de care vorbeam mai la începutul zicerilor mele atât de adânci scrise. Să ne iubim, oameni buni! Iubirea este cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla pe pământ. Waw, am zis-o bine p’asta din urmă, nu?