canva-photo-editor

De câte ori cumpăr creier pentru a-l găti, eu îl spăl. Îl dau în două ape, apăs pe el pentru a-i ieși tot stresul, îl storc, apoi îl curăț de pielițele negre necomestibile, ca apoi să-l pun la fiert sau la prăjit, după pofta inimii mele. Tot secretul stă în spălare, țineți minte! Îmi place creierul, de aceea îl savurez de fiecare dată cu deosebită plăcere. Chiar în câteva rânduri, observând odată cu trecerea anilor diminuarea cantității de neuroni, am apelat la un abator din localitate pentru împrospătarea stocului. Nu este nicio rușine, credeți-mă! Decât spălat și uzat, mai bine împrospătat sau înlocuit în totalitate.

Am observat dorința unor anumite categorii de oameni de a recurge la metode speciale de spălare pe creier. Nu, cum ar crede unii, prin utilizarea mașinilor de spălat cu sute de rotații pe minut, cu adaos de detergent scump și calgon pentru evitarea depunerilor de calcar. Nu. Nu așa se spală creierele. Pentru a spăla creiere în actuala societate, îți trebuie mult mai mult. Mâna de lucru ieftină bazată pe prostie și atât de controversata nesimțire a celor care recurg la astfel de metode.
 

Creierul uman adult cântărește în medie 1,5 kg, cu un volum aproximativ de 1130 cm3 la femei și 1260 cm3 la bărbați. Encefalul uman este compus din neuroni, celule gliale și vase de sânge. în creierul uman se găsesc pana la 100 de miliarde de neuroni, fiecare dintre ei având aproximativ 10 000 de conexiuni (sunt cazuri cu 200 de miliarde de neuroni).

Dar pe ce se bazează cei care vor ca anumite categorii oamenii să fie spălați pe creier? În primul rând pe neșansa ghinionistului de a nu avea acces la diverse surse de informare, pe lipsa puterii de înțelegere și analiză a situațiilor actuale, pe îndobitocirea fixată de genealogia fiecărui individ. Unii proști, este sinonimul spălaților pe creier, nici nu vor să fie îndemnați în a-și împrospăta stocul de creier. Like me. Deoarece, odată completat creierul în formație de drepți cu atitudine demnă de cetățean, n-ar mai fi ușor de manipulat, atât de ghidat pe drumurile greșite ale gândirii. Eu, în locul acestora, aș apela chiar la achiziționarea unei cantități de creier de la second-hand. Ce are, fraților? Acum serios. Decât prost cu vederi înguste, mai bine cu un creier de porc în cap. Decât privitor de antene trei, mai bine cu bătaie în nămol. Decât pupător de cururi roșii, mai bine mâncător de gozuri. 

Să nu fim spălați pe creier, ci doar bine informați, zic!