imagini_de_dragoste_2

Și cum și-ar dori una lume dragostea perfectă. Și cum se scrie despre ea în cărți sentimentalo plângăcioase, de ți-e mai mare mila de ele, măi fetelor, măi! Dacă voi spuneți că nu există bărbatul perfect când el este roiuri în jurul vostru, cum ați vrea voi să existe dragostea perfectă, când n-ai cu ce! Și nici n-ai cu cine!

Dragostea aia stas pe care v-ați dori-o este fugită de mult cu un prinț pe cal alb, din cauza asta el nu mai apare în realitate, ci doar în vise și numai stelare. Dragostea a fost răpită din camera ei albă cu oglinzi nenumărate, numai decât și după ce i s-a cântat sub balcon eleganta serenadă din mandolina ținută la subsuoară de el, frumosul frumoșilor, trasul prin inel, prințul numai cu chip de înger pe care toate și l-ar dori. Acum fie vorba între noi, nimeni nu știe cum arata îngerii! Poate să fie din Suleyman sau din Umbra trecutului?

Și cum spuneam, acum dragostea perfectă este ținută colo sus de nici dracul nu știe unde, ba chiar și el, negrul împielițat, o caută ca disperatul unde aici, uite dincolo. Dragostea perfectă este zăvorâtă în cușca sentimentelor oferite în zadarul iubirii pierdute, a nopților nedormite și a suspinelor declarate pernei în lacrimi de durere. Doar câteodată, în noapte, se aude mirajul șoaptelor pierdute în întuneric. Suunt morgana, suuunt departe! D’aia zic, n-o mai căutați!